ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στην περιοχή της Κοινότητας Λούβρου Αρχαίας Ολυμπίας η άσκηση πυρασφάλειας με τον τίτλο «Δια Πυρός», η οποία διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συνδρομή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κοίτη του Αλφειού με το μέτωπο να κινείται προς τον οικισμό και να απειλεί τα σπίτια. Οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του οικισμού και μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλέστερα σημεία, ενώ παράλληλα εκτυλίχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις της Π.Υ., της Αστυνομίας, του Στρατού, του Δήμου, του Δασαρχείου και άλλων συναρμόδιων φορέων για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Παρόντες στην άσκηση ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Συντονιστής Νοτίου Ελλάδας της Π.Υ. Υποστράτηγος κ. Νίκος Ρουμελιώτης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού, ο Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος κ. Μιχάλης Οικονομόπουλος, ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λούβρου κ. Αλέξης Κατσάνης, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανίτης που είχε αναλάβει τον συντονισμό από πλευράς Δήμου, τόνισε: «Η άσκηση ήταν μια ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και παρά το γεγονός ότι το σενάριο ήταν φανταστικό, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμβεί στην πραγματικότητα, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε. Ωστόσο πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και αυτό το νόημα είχε η άσκηση, γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κατσάνη, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, την εθελοντική ομάδα «Δίας», τα μέλη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εργαζόμενους στο Τμήμα Πρασίνου υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και της ΚΕΔΑΟ που συνέβαλαν συμμετέχοντας στην υλοποίηση του σεναρίου».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρβανίτης παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες στην άσκηση στην τοπική ταβέρνα της Κοινότητας Λούβρου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις