ΣΚΑΛΑ. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μπλόκο Ξηροκαμπίων, προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, τη Δευτέρα 23/5, με αφορμή «…την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕν) για 30 εκδηλώσεις εορτασμού, σε 30 σημεία στην Ελλάδα, λόγω της συμπλήρωσης, μία μέρα πριν, 30 χρόνων από το θεσμό Natura 2000».

Όπως υπερτονίζουν από την Επιτροπή, «η θέση Ξηροκάμπια που η ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να φτιάξει το σκουπιδοεργοστάσιο, ανήκει στο μεγαλύτερό της μέρος σε περιοχή Νatura!», κάνοντας μάλιστα λόγο και για «τεράστια υποκρισία» εκ μέρους του ΥΠΕν, αφού από το Υπουργείο, «…παρουσιάζουν το δίκτυο Νatura ως φιλικό στο περιβάλλον ενώ στην πραγματικότητα προστατεύει και νομιμοποιεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Ντράπηκε και η ντροπή καθώς η θέση Ξηροκάμπια που η ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να φτιάξει το σκουπιδοεργοστάσιο, ανήκει στο μεγαλύτερο της μέρος σε περιοχή Νatura! Η υποκρισία τους είναι τεράστια, αφού παρουσιάζουν το δίκτυο Νatura ως φιλικό στο περιβάλλον ενώ στην πραγματικότητα προστατεύει και νομιμοποιεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες!

Ο περιβαλλοντικός νόμος του 2020, είναι συνέχεια ενός αντιλαϊκού σχεδίου που διαμόρφωσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να προωθήσουν σχέδια που έχουν να κάνουν με την εμπορευματοποίηση της γης. Ενός σχεδιασμού, που παραδίδει γη και ύδωρ στους μεγάλους ομίλους, για να ξεκοκαλίσουν το περιβάλλον και να γεμίσουν με κέρδη τα σεντούκια τους!

Για αυτό το λόγο δάση και περιοχές Νatura καταστρέφονται για να κατασκευαστούν ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και σκουπιδότοποι με αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους της τοπικές οικονομίες και το περιβάλλον.

Ο λαός μας όμως πληρώνει το βαρύ τίμημα και η ενεργειακή φτώχεια συνεχώς αυξάνεται!

500 διακοπές ρεύματος στην ημέρα ανακοινώνουν!

Υπάρχει σήμερα λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας; Που δεν θα χρυσοπληρώνουμε και θα είναι φιλική στο περιβάλλον;

Υπάρχει λέμε εμείς και αυτό παλεύουμε τόσο καιρό και αυτό φαίνεται και στο πλαίσιο μας. Παλεύουμε για έναν ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης που θα βάζει μπροστά τον άνθρωπο και θα προστατεύει το περιβάλλον! Οι χωροθετήσεις θα γίνονται με επιστημονικά κριτήρια και όχι όπως βολεύει τους ομίλους. Με ανακύκλωση και μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και ζητάμε από τον καθένα από σας να σταθεί δίπλα μας να παλέψει για τον τόπο του και το μέλλον του.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη στο να μεγαλώσει η συμμετοχή στον αγώνα, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις