ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη, την Τρίτη 7/6, στην έδρα της Υπηρεσίας, στη Σπάρτη.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας Α. Μαυραγάνη και τον Διοικητή της ΠΥ Σπάρτης, Διαμ. Τσολομίτη

Καθιερωμένη συνάντηση

Η επίσκεψη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της θερινής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών.

  • Υποστελέχωση – Εγκαταστάσεις – Πυροσβεστικοί Σταθμοί – Τοπική Αυτοδιοίκηση – Εγκατάλειψη της υπαίθρου

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία, με πρώτο αυτό της στελέχωσης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της υπηρεσίας όπως η υποστήριξη σταθμών και κλιμακίων στα Κύθηρα.

Συζητήθηκε επίσης η αντιπυρική προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου που συνδέεται με το κόστος καλλιέργειας.

Με τους εργαζόμενους

Ύστερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το πρόβλημα της στελέχωσης και της ηλικιακής διάρθρωσης ήταν τα σημαντικότερα.

Καυτηριάστηκε επίσης η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στους εποχικούς πυροσβέστες με τη χρήση βίας, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας, τον Νοέμβριο του 2021.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε η διαβεβαίωση ότι «όπως πάντα, έτσι και φέτος», θα βρίσκονται δίπλα στην Π.Υ για να διεκδικήσουν μαζί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας και τη μέγιστη προστασία του νομού.

  • «…Χρέος όλων μας..»

«Η προστασία του περιβάλλοντος, των περιουσιών των πολιτών αλλά πρωτίστως η ζωή και η ασφάλεια πολιτών και πυροσβεστών είναι χρέος όλων μας που δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ..