ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ανθοχώρι Μεγαλοπόλεως.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης έκανε μία αναδρομή στο χρόνο, ενθυμούμενος την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Ανθοχώρι, τον Οκτώβριο του 1966, ως ιεροκήρυκας τότε της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Στη συνέχεια μίλησε για τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στο κάλεσμα των τεσσάρων ψαράδων από τον Χριστό.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης ‘’ο Άγιος Γεώργιος’’ κ. Παναγιώτης Παγιώτας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και ψυχωφέλιμη παρουσία του, ενώ του πρόσφερε συμβολικά – εκ μέρους όλων των Ανθοχωριτών – ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και μία αναμνηστική πλακέτα.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον κ. Παγιώτα για τα καρδιακά του λόγια, ενώ υπογράμμισε ότι η σημαντικότερη διάκριση και πηγή δύναμης για τον κληρικό είναι η αγνή αγάπη των πιστών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις