ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε, χαρούμενα, το πρωί της Δευτέρας (11/7) η εθελοντική δενδροφύτευση και (νέα λέξη) φυτοφύτευση, που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στα παρτέρια πίσω από τον ανδριάντα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

  • Δούλεψε η πιτσιρικαρία, σκληρά…!

Οι μικροί … δενδροφυτευτές έβαλαν… γάντια και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των μελών του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος φύτεψαν «γρήγορα και εύκολα» τα λουλούδια, μιας και το χώμα ήταν ήδη έτοιμο με τη φροντίδα συνεργείου του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «…Τα παιδιά αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικά είναι τα φυτά και τα δέντρα για τη φύση και τον αέρα που αναπνέουμε και σίγουρα κατανόησαν στην πράξη την αξία της δενδροφύτευσης».

Εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία να τα φροντίζουν και αργότερα και να τα δουν να μεγαλώνουν!

  • «Πρέπει να στηρίζονται από όλους»

«…Δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον, που χτίζουν οικολογική συνείδηση και μαθαίνουν στα παιδιά μας να αγαπάνε και να προστατεύουν τη φύση, πρέπει να στηρίζονται από όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία», λένε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

  • Η κυρία Βάνα, παρούσα λέμε

Στη δράση συμμετείχαν ως εθελοντές μαθητές από το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Πολυχρονάκου, παρουσία της διευθύντριας και εκπαιδευτικών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις