ΣΠΑΡΤΗ. 100 νεαρά δέντρα, όλα είδη της ελληνικής χλωρίδα, φυτεύτηκαν από τον Δήμο, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο « Άλσος Αθανασίου Παν. Γουδέ», στη Σπάρτη.

Δέντρα, τι δέντρα;

Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, χαρουπιές, κουτσουπιές, σφένδαμοι και πλάτανοι!

Πώς κι έτσι;

Όπως αναφέρθηκε, «Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “Πρωτοβουλίας 75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, που χρηματοδοτείται από το “Πράσινο Ταμείο” και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Σπάρτης κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Το «Πράσινο Ταμείο» κάλυψε τις δαπάνες προμήθειας και μεταφοράς των δέντρων και των υλικών άρδευσης, συνολικού ύψους 1805,86 €, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ανάλαβε τις διαδικασίες φύτευσης και συντήρησης των δέντρων καθώς και εγκατάστασης του αρδευτικού συστήματος, σύμφωνα με το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7.

Μνημόνιο Συνεργασίας και Κλιματική Αλλαγή

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει ακόμα ενέργειες ενθάρρυνσης της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, «…τα 2 μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC)».

Έρχονται Λιόδεντρα…

Από τον Δήμο Σπάρτης ενημερώνουν πως, «…Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπηρεσία Πρασίνου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Κανακάκο, ώστε ο Δήμος να συμμετέχει και στην προμήθεια τουλάχιστον 100 από τα συνολικά 1000 ελαιόδεντρα που θα διατεθούν δωρεάν, ως αποτέλεσμα των συνεργειών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το φυτώριο “Hellenic Plants”, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις