Γράφει ο Γιώργος Π. Δημακόγιαννης*

Το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα τής Μάνης (...της Λακωνίας, του Μωριά, της Ελλάδας,...), «ο Παρθενώνας των σπηλαίων όλης τής γης», πώς αλήθεια μπορεί να απαξιωθεί, πώς μπορεί να γίνει από στολίδι... βαρίδι τού Τόπου, αντί να 'ναι η ατμομηχανή τού τρένου τής αέναης Ανάπτυξής του;!

Δύο και πλέον χρόνια τώρα, εργασίες ναρκοθετημένες, απ' ό,τι λένε οι ασφαλείς πληροφορίες μας, στα δαιδαλώδη μονοπάτια τής γραφειοκρατίας τού δυσώδους αθηναϊκού κράτους και των απερίγραπτων «δομών» του, είχαν στερήσει στους Επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, την πρόσβαση στο λιμναίο σπήλαιο, την συγκλονιστική διαδρομή με τη βάρκα...

Πριν λίγες μόλις ημέρες μάθαμε ότι ξανάνοιξε η διαδρομή, μα η ταλαιπωρία των Επισκεπτών είναι αφάνταστη, αφού τα λίγα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται πολύ πριν το μεσημέρι, οι ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας στις θερμοκρασίες τής εποχής είναι πολλές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μονίμων εργαζομένων, το περιβάλλον λόγω τής σκόνης και των εν εξελίξει εργασιών αφιλόξενο και οι απαραίτητες προσλήψεις σε πρόσθετο εποχικό προσωπικό δεν φαίνεται να προχωράνε και να 'χουν ολοκληρωθεί... χθες, όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος που σέβεται και αγαπάει στοιχειωδώς τον Τόπο του!

Είμαστε εδώ για να δούμε την απολύτως κρίσιμη Συνέχεια, γιατί είναι Ντροπή για όλους μας, μεγαλύτερη όμως για τούς εκλεγμένους εκπροσώπους μας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, που με όσα δεν έκαναν τα τελευταία χρόνια, τα Σπήλαια Διρού απαξιώθηκαν τόσο που πολλά πρακτορεία εσωτερικού τουρισμού στις εκδρομές τους στη Μάνη, δεν τα συμπεριλαμβάνουν!

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις ελπίζοντας στο καλύτερο ...και θα επανέλθουμε...

(πρόσφατες οι φωτογραφίες μας...)

Υστερόγραφα:

Ιούλιος 2017, προ πενταετίας, ο τότε αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Κυρ. Μητσοτάκης περιοδεύει στη Λακωνία, τη Μάνη και φυσικά φτάνει και στα Σπήλαια Διρού για να συνομιλήσει και με τους Εργαζομένους Συμπατριώτες μας (φωτο)...

Το πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζει εδώ και χρόνια…

(*) Εκδότης της Αδούλωτης Μάνης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις