ΑΜΥΚΛΕΣ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28/6 η δράση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης με θέμα, «Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά Ρομά».

Η δράση εκκίνησε στις 17/6, στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών και αφορούσε παιδιά Ρομά που φοιτούν σε αυτό Σχολείο.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Διαμεσολαβήτρια Ρομά της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ομαδικά παιχνίδια, χορό, τραγούδια, χειροποίητες κατασκευές κ.α., «…προσέφεραν μια εμπειρία σημαντική και πολύπλευρη σε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στη δράση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να δουν μια άλλη όψη του σχολείου, αυτή του φορέα κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και ελεύθερης έκφρασης».

  • Δρώμενα

Στα πλαίσια των όσων διαδραματίστηκαν προβλήθηκε κινηματογραφική ταινία, τα νήπια παρουσίασαν ένα δρώμενο μικρής έκτασης κατόπιν καθοδηγήσεως της Διαμεσολαβήτριας Ρομά, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία, τραγούδησαν τραγούδια της επιλογής τους και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

  • «Χρώματα»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του τραγουδιού «Χρώματα» όπου τα παιδιά μέσα σε γιορτινό κλίμα αφήνοντας τα μπαλόνια τους, ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους με βροντερή φωνή «Καλό Καλοκαίρι».

Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν Έπαινοι για την συμμετοχή τους καθώς και αναμνηστικά δωράκια.

  • Επιμύθιον

Όπως ειπώθηκε, «…η Εκπαίδευση είναι το κλειδί της γνώσης, της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης αλλά και της συμβίωσης με όλους τους συνανθρώπους μας, είτε είναι Ρομά είτε όχι. Επενδύοντας στην εκπαίδευση, προσβλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.»

Ήταν εκεί

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής, Γεωργία ΖαχαράκηΑναστασοπούλου, η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Παναγιώτα Μαχαίρα καθώς και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών Κώστας Αρβανίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις