ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη (6/7) το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Τέχνη του Πολέμου: Τότε και τώρα. Από τις Θερμοπύλες και τον Γρανικό στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία», στον όμορφο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Το Συμπόσιο είχε και διαδικτυακή μορφή, στο Zoom.

  • Διαφορές και ομοιότητες

Για πρώτη φορά, δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του Συμποσίου, να «έρθουν σε διάλογο» ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και αρχαιολόγοι, στρατιωτικοί και βετεράνοι πολέμου, ώστε να συζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αρχαίου Σπαρτιατικού στρατού και των σύγχρονων στρατών του Δυτικού κόσμου.

  • Μαρτυρίες – Δύσκολη η επανένταξη μετά τον πόλεμο

Παρουσιάστηκαν μαρτυρίες από τους βετεράνους πολέμων του Αμερικανικού Στρατού καθώς και τα προβλήματα επανένταξής τους στη κοινωνία μετά τον πόλεμο.

Το Συμπόσιο παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, Μέλη του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού (Association of the US Army), φοιτητές και κοινό από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Ελληνικού Παραρτήματος της A.U.S.A.(Hellenic Chapter of AUSA) το οποίο εκπροσώπησαν στη Σπάρτη, ο Πρόεδρός του Τομ Μαγκουάιρ και ο Ελληνοαμερικανός Διευθυντής Κρις Χολίδης.

Ήδη ετοιμάζονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά του Συμποσίου.

  • Credits

Το συμπόσιο ήταν «…άλλη μια πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης και του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων το 2020» με σκοπό την ανάδειξη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας της αρχαίας Σπάρτης, παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις