ΜΟΛΑΟΙ. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισαν οι Μολάοι, πρωτεύουσα πόλη του Δήμου Μονεμβασίας, την πολιούχο τους, Αγία Παρασκευή.

  • Παραμονή

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας του εσπερινού και αφού εψάλλει ο παρακλητικός κανόνας της Αγίας, ακολούθησε με λιτανεία η κάθοδος της Θαυματουργού Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου της, με κατάληξη τον καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού όπου και ενθρονίστηκε.

  • Κυριώνυμος Ημέρα

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, αναφέρθηκε στις αρετές της τιμώμενης Αγίας, «…που θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη στην αλλοτριωμένη εποχή μας».

  • «Συναθλήτρια και παιδαγωγός η Αγία Παρασκευή»

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε, «…με συναθλήτρια και παιδαγωγό την Αγία Παρασκευή, να καταξιωθούμε να ζήσουμε κατά Θεόν και να κερδίσουμε την Επουράνια Βασιλεία».

Ας αναφερθεί η τάξη, η αρμονία και η καθαριότητα, καθώς και η άρτια οργάνωση που υπήρξε το διήμερο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής.

Παρουσίες

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Νικολινάκος, οι Βουλευτές Δαβάκης και Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο αντιδήμαρχος Μολάων Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η δημοτική σύμβουλος Άννα Βλάχου, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Επίσης παρέστησαν ο πρ. Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων Αναστάσιος Θεοδωρακάκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πακίων Μιχάλης Καρούνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης και ο διοικητής του Α.Τ. Μολάων Παναγιώτης Γιάννου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις