ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η Underground Youth Orchestra υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου Christoph Eschenbach παρουσίασε, την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του LudwigvanBeethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο). Μια εξαιρετική συναυλία, όπου το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού τους αντέμειψε.

Το επόμενο βράδυ, στις 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος – αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες, εμφανίστηκε στο Μέγαρο Χορού με ένα εξαιρετικό σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, Chopinand Rachmaninoff.

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες των 6ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Μουσικής, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου ν’ απολαύσουν επί σκηνής στο Μέγαρο Χορού τον Enrico Pieranunzi· σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο Αρίωνα Γυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Στις 2 Αυγούστου οι Αλεξία Μουζά, Pablo Hernán Benedí, Ηλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ». Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων:

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Καθημερινά: 10.00-13.00 και 18.00-21.00

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις