ΣΠΑΡΤΗ. Νέες υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης ανοικτού τύπου χωρητικότητας 40, 100 και 300 κυβικών μέτρων, πρόκειται να τοποθετηθούν στους Γοράνους και σε άλλες 11 περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας, προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πληροφορία έρχεται στον απόηχο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα όρια Γοράνων - Βασιλικής και Πολοβίτσας, πλησίον του δάσους του Βασιλακίου στην τοποθεσία Λάκες και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς ύστερα από συνδυασμένες προσπάθειες Πυροσβεστικής και εθελοντών.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια άμεσης κατάσβεσης και οριοθέτησης της πυρκαγιάς και προστασίας του παρακείμενου δάσους της Βασιλικής έπαιξαν όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης,

  • «Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής από το έδαφος και τον αέρα και των εθελοντών της περιοχής.
  • Η ύπαρξη, σε μικρή απόσταση και εντός του δάσος υδατοδεξαμενής του Δασαρχείου Σπάρτης, ώστε ο ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου να είναι συνεχής και οι ρίψεις του έγκαιρες και στοχευμένες.
  • Οι πρόσφατοι καθαρισμοί της βλάστησης σε δασικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής με μηχανήματα της Π.Ε. Λακωνίας που διευκόλυναν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.»

Συγχαρητήρια από το Σωματείο Πυροσβεστών Λακωνίας

Το Σωματείο Πυροσβεστών Λακωνίας «..συγχαίρει για την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Λακωνίας κατά τις πρόσφατες ενάρξεις πυρκαγιών των τελευταίων ημερών».

  • Πυροσβέστες, μόνιμοι, εποχικοί και εθελοντές

«Στην περιοχή της ΤΚ Καλυβίων όσο και στην περιοχή της ΤΚ Βασιλικής πλησίον του δάσους Βασιλακίου, οι συνάδερφοι πυροσβέστες, μόνιμοι, εποχικοί αλλά και εθελοντές, κινήθηκαν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, άμεσα και αποτελεσματικά.

Με την εύστοχη και προσεκτική καθοδήγηση των επικεφαλής Αξιωματικών που επιχείρησαν και στις δύο πυρκαγιές, και με την ακριβής και στοχευμένη υποστήριξη του συντονιστικού κέντρου, οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρόνο και με τις ελάχιστες καταστροφές.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και διατηρούμε την αυξημένη ετοιμότητα έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου».

  • Η επιχείρηση κατάσβεσης

Στο σημείο επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Σπάρτη, Γύθειο και Τρίπολη και 14 οχήματα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Εrickson πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 14 φινλανδοί πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις