ΠΥΡΓΟΣ. Με την ασφαλτόστρωση της οδού Γιαννιτσών στον Πύργο, ξεκίνησαν οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο συνολικό μεγάλο έργο του 1.400.000€. Πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Πύργου καθώς και παρεμβάσεις σε συνολικά πάνω από 130 σημεία του Δήμου, μαζί με αυτά που θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες.

Τις εργασίες αυτές, που προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, επισκέφτηκε την Παρασκευή (12/8) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Μαζί του παρευρέθηκαν, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιάννης Βαρελάς και ο διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Άγγελος Τσίκας.

«Πιστοί στις ανακοινώσεις και στις δεσμεύσεις μας υλοποίησης των έργων»

Ο κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε: «Παραμένουμε πιστοί στις ανακοινώσεις και στις δεσμεύσεις μας ως προς την υλοποίηση των έργων και στην προκειμένη περίπτωση του συγκεκριμένου. Που μπορεί να προχώρησε με καθυστέρηση λόγω γνωστών καταστάσεων, όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Εμείς δικαιωθήκαμε παντού και μας δικαιώνει κι η ίδια η ζωή: Το έργο πλέον είναι πραγματικότητα! Η αρχή στο κομμάτι της οδοποιίας γίνεται με την οδό Γιαννιτσών ενώ συνολικά στην πόλη του Πύργου πάνω από δεκαπέντε δρόμοι θα αναβαθμιστούν, θα επισκευαστούν και θα ασφαλτοστρωθούν το προσεχές διάστημα, και βέβαια θα γίνει ακόμα πλήθος σημαντικών παρεμβάσεων σχεδόν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, σε αυτές του πρώην δήμου Ωλένης και σε αρκετές του Ιάρδανου, του Βώλακα καθώς και σε κάποιες γύρω από τον Πύργο. Στην ουσία, θα δουλευτεί όλο το ποσό του 1.400.000 ευρώ, το οποίο είναι ένα ποσό που προέρχεται από τον προϋπολογισμό φυσικών καταστροφών και αν δεν δουλευτούν θα επιστραφούν, όχι στο Δήμο, αλλά στο Υπουργείο. Βρήκαμε χρήματα που είχαν ξεχαστεί κι αφεθεί, και κάνουμε πολλά και πολύ χρήσιμα έργα με αυτά. Συνολικά, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν, χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, έργα οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε τρία συνολικά υποέργα. Παρεμβάσεις, αλλού μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

«Συμβασιοποίηση για Κολυμβητήριο και Κλειστό - Νέα έργα οδοποιίας»

Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε: «Με την ευκαιρία, πρέπει επίσης να πω ότι υπογράφηκε κι η σύμβαση για το άλλο μεγάλο έργο οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που περιλαμβάνει άλλους και μεγάλους δρόμους, όπως την οδό Παπαγεωργίου, το δρόμο πίσω από τον ΟΑΕΔ, στο Κατσικάρι και αλλού. Κι ακόμα, μιας και βρισκόμαστε έξω από την Αγία Βαρβάρα, το κέντρο αθλητισμού και νεολαίας, με πολλά σχολεία γύρω-γύρω, να πω κι ότι η σύμβαση για το μεγάλο έργο ανάπλασης σε αυτό, έχει ήδη σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο, κι έτσι ουσιαστικά σε περίπου ενάμιση μήνα μπορεί να ξεκινήσει πλέον και αυτό το μεγάλο έργο. Τελείωσε πλέον και γι’ αυτό η χρονοβόρα διαδικασία με προσφυγές κ.τ.λ. και το ξεβαλτώσαμε κι αυτό ώστε να βαίνει προς υλοποίηση.

Όλα αυτά δεν είναι … «θα», αλλά είναι … «να»!

Επίσης συνεχώς διεκδικούμε και παίρνουμε πιστώσεις για νέα έργα. Θα γίνουν συνολικά τόσα έργα όσα δεν είχαν γίνει σε προηγούμενες δεκαετίες. Έχουμε συμβασιοποιήσει και το έργο για το Κολυμβητήριο, έχουμε συμβασιοποιήσει και το έργο για το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου. Συν το έργο στο Κατάκολο για προστασία από τις κατολισθήσεις, συν έργα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, κι ακόμα το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ελαιώνα που πλέον με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάει άμεσα κι αυτό, κι ακολουθεί και έργο αγροτικής οδοποίας στη Μυρτιά, καθώς κι άλλα σε Τοπικές Κοινότητες. Πάμε και σε δημοπρασία του έργου προϋπολογισμού 2.800.000. ευρώ ανάπλασης στην Ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου που εμείς κάναμε τη μελέτη του και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Κι επίσης, αυτές τις μέρες υπογράφηκε νέα πίστωση από τον υφυπουργό Μεταφορών κι Υποδομών κ. Καραγιάννη 300.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία. Να υπενθυμίσουμε και τις εργασίες αγροτοδασικής οδοποιίας προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που εκτελούνται αυτό το διάστημα σε περιοχές Τοπικών Κοινοτήτων, κυρίως που είναι πιο κοντά σε δάση.

Όλα αυτά είναι λοιπόν μια πραγματικότητα, δεν είναι μια …φαντασίωση.

Αυτό ισχύει και για τους …βιαστικούς γύρω από τα έργα και την υλοποίηση τους. Και τα έργα αυτή την εποχή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν επίσης συγκεκριμένα προβλήματα, για τα οποία δεν φταίει ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια, κι αφορούν το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών που έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Προβλήματα που υπάρχουν στα έργα σε όλη τη χώρα.

Αυτοί που κοιμούνται και ξυπνάνε με μόνο στόχο να συκοφαντούν το δήμαρχο Πύργου, θα κουραστούν! Έτσι έπεσε στο κενό και η προσπάθεια αποτροπής αυτού του μεγάλου έργου του 1.400.000 αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να το στερήσουν από τους πολίτες για δυο χρόνια.

Ότι και να κάνουν, η ήττα είναι ο χώρος ο οποίος τους ανήκει! Ήττα σε όλα τα επίπεδα: στο πολιτικό, στο νομικό, στο κοινωνικό, στη σύγκριση με το παρελθόν. Θα είναι μονίμως ηττημένοι σε σχέση με το παρόν και σε σχέση με τι παράγουμε εμείς».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις