ΛΑΚΩΝΙΑ. Πλήρες το πρόγραμμα δράσεων του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», τον Οκτώβριο, στη Λακωνία:

  • Συμμετοχή στην Εσπερίδα Ευαισθητοποίησης για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία

Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα Ευαισθητοποίησης για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης «Ιωάννου & Αικατερίνης Γρηγορίου» και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (18:30), στην Πνευματική Εστία Σπάρτης.

Μεταξύ των ομιλητών, η Ασπασία Γκουντούνα, επιστημονικό στέλεχος – Κοινωνική Λειτουργός, εκπροσωπώντας το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», παρουσίασε τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον ψυχισμό των παιδιών.

  • Εποπτικές συναντήσεις με τα στελέχη ΚΑΔΣΥ-ΕΔΥ για την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας

Τον Οκτώβριο ξεκίνησαν οι εποπτικές συναντήσεις του Κέντρου Πρόληψης με Επιστημονικά Στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ πάνω στην υλοποίηση παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με συντονίστρια την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγο MSc, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης. Η εποπτεία αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης των εξαρτήσεων «Ξέρω τι ζητάω» στο Γυμνάσιο Μονεμβασίας, στην εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας «Το σπίτι των παιδιών» στα Δημοτικά Σχολεία Κάμπου-Βοιών και Σκούρας-Γκοριτσάς και του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού» στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

  • Βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου Σπάρτης

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λακωνίας, τα στελέχη του Κ.Π. Λακωνίας ξεκίνησαν τον Οκτώβριο την εφαρμογή του μακρόχρονου προγράμματος «Προάγοντας τη συνεργασία και δημιουργώντας δεσμούς», βασιζόμενο στην εφαρμογή του εγκεκριμένου Παιδαγωγικού Υλικού Αγωγής Υγείας «Συζητήσεις Εφήβων», σε τμήματα του 1ου και 3ου Γυμνασίου Σπάρτης. βασιζόμενες στην εφαρμογή του εγκεκριμένου Παιδαγωγικού Υλικού Αγωγής Υγείας «Συζητήσεις Εφήβων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις