ΑΡΓΟΣ. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, παρόντος του κλήρου της επαρχίας Άργους. Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τους Ιερείς που παραβρέθηκαν στον εορταστικό εσπερινό των Χριστουγέννων.

Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ.

Άλλες Ιστορικές πηγές επισημαίνουν πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335, αν και κάποιοι ερευνητές βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα.

Επί Πάπα Ιουλίου Α’ (337-352) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίστηκε ως επέτειος η 25 Δεκεμβρίου κατόπιν έρευνας των αρχείων της Ρώμης, όπως πιστεύεται, επί της απογραφής που έγινε επί αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις