ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια λαμπρή τελετή έκοψε τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το 2023 ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 (17:30) στην κατάμεστη, από Μέλη και Φίλους, φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.

Τις πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος, Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου, συνεπικουρούμενος από τον Ιεροδιάκονο Παΐσιο Κολοκυθά, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα και τον Εφημέριο του Οσίου Νίκωνος π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Γιάννης Μητράκος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπόλίτη μας, τους παριστάμενους τρεις βουλευτές του Νομού Λακωνίας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, για την τιμητική τους παρουσία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους χορηγούς που πρόσφεραν τις πίτες και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, που κληρώθηκαν μετά την ευλογία των βασιλοπιτών, στον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής Δημήτρη Ασημακόπουλου που διέθεσε 21 μπλοκ των 25 λαχνών, στο Μέλος Κώστα Κρατημένο για το κέρασμα με θεσσαλικό τσίπουρο και στην Αντιπρόεδρο κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου που δημιούργησε σπιτικό λικέρ για τις κυρίες και αλμυρά σνακ για όλους.

Τυχεροί των δύο φλουριών ήταν τα Μέλη του Συνδέσμου Κοντοέ Ελευθερία και Δημήτρης Ασημακόπουλος, που έλαβαν ως δώρο βιβλία προσφορά του Γορτυνιακού.

Τέλος διαβάστηκε το εγκάρδιο μήνυμα της κας Βασιλικής Κοντοέ Δικηγόρου και Προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Κουρουναίων «Η ψηλή Παναγιά»! (σ.σ. Το Κουρουνιού είναι ένα μικρό γορτυνιακό χωριό απέναντι από την Καρύταινα ).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά ανάμεσα στους Γορτύνιους της Σπάρτης. Επισήμανε ότι με τη Γορτυνία τον συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί από την περίοδο που υπηρέτησε ως νέος ιεροκήρυκας, αλλά και από την πρόσφατη τοποτηρητεία του στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, επισημαίνοντας ότι εκτός από την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους του Γορτυνιακού Συνδέσμου έχει ανακήρυχθεί κι Επίτιμος Δημότης Γορτυνίας από τον οικείο Δήμο. Έκανε εκτενή αναφορά στους νέους Αγίους της Γορτυνίας τον Ιωσήφ Β΄ Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης και τον Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας Ανανία Λαμπάρδη. Καταλήγοντας ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό το πολύπλευρο και γόνιμο έργο του.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση με επαινετικά λόγια για το Γορτυνιακό Σύνδεσμο οι τρεις βουλευτές και ο αντιπεριφερειάρχης, που υποσχέθηκαν την αφειδώλευτη στήριξή τους.

Το κλίμα στην αίθουσα ήταν έμπλεο χαράς, ενθουσιασμού και πατριωτικής έξαρσης με την ευχή «Και του χρόνου»!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις