ΣΠΑΡΤΗ. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή συλλογικών φορέων του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ., τη Δευτέρα (23/1) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Μέσω του Leader 2023-2027 θα υπάρξουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα του πολιτισμού, των περιβαλλοντικών και των αναπτυξιακών εν γένει δράσεων.

Στόχος

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το LEADER 2023- 2027. Οι προτάσεις αυτές, θα αξιολογηθούν και θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα.

  • «Πολλές ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες»

Στην παρουσίαση, εκ μέρους του Δημήτρη Κολινιώτη, διαπιστώθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά και δυσκολίες από την πλευρά των Συλλόγων, οι οποίοι δεν έχουν τεχνική υποστήριξη ούτε και την απαραίτητη οικονομική επάρκεια για να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερα προγράμματα στα πλαίσια των ευκαιριών του νέου LEADER.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER/CLLD, Σπύρος Φλώρος, ενημέρωσε για τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες και πώς οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν.

  • Η αναγκαία στήριξη και εγγυήσεις

Μετά από συζήτηση και αρκετές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, κλείνοντας την ημερίδα η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, Αναστασία Κανελλοπούλου, ενημέρωσε τους φορείς για την δυνατότητα τόσο της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ, όσο και του Ινστιτούτου Σπάρτης να τους παρέχει την αναγκαία στήριξη προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους, αλλά και για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει αντίστοιχα προς άλλα επενδυτικά προγράμματα και η δυνατότητα παροχής εγγυήσεων για λογαριασμό των συλλογικών φορέων προκειμένου να συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα υψηλότερων προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις