ΜΥΣΤΡΑΣ. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας τέλεσε Μνημόσυνο στον βυζαντινό Μυστρά για τον τελευταίο Βασιλέα των Ελλήνων και Δούκα τής Σπάρτης, Κωνσταντίνο ΙΓ', με αφορμή το 40ήμερο τής εκδημίας του!

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κυριακή (19/2), μετά την Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο Μυστρά π. Λάζαρο Σκάγκο, παρουσία πολλών Μανιατών και Λακώνων...

Στην σύντομη ομιλία του ο Ευστράτιος Κοκκορός φώτισε σημαντικά σημεία τού βίου τού εκλιπόντος Βασιλέα και την ακλόνητη πίστη και αφοσίωσή του στο τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία ,Οικογένεια. «Δεν θα μπορούσε να λείπει η Λακωνία και ειδικά ο Μυστράς και η Σπάρτη από την διακριτή τιμή στο Πρόσωπό του», είπε χαρακτηριστικά.

  • Το Συνταγματικό πραξικόπημα τού 1974

Στο περιθώριο τού μνημοσύνου στον Μυστρά ο γενικός γραμματέας του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας Γεώργιος Δημακόγιαννης αφού ευχαρίστησε τούς παριστάμενους συμπατριώτες, μίλησε για το συνταγματικό πραξικόπημα τού 1974 που οδήγησε μεθοδευμένα στην κατάργηση τού βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «…τελικά ...καρκίνωμα δεν ήταν ο θεσμός αλλά εκείνοι που τον κατήργησαν για να οδηγήσουν την χώρα μας στα σημερινά μεταπολιτευτικά της χάλια».

Υπογραμμίζουν από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας:

«Για τούς φιλότιμους και περήφανους Λάκωνες και τους Έλληνες πατριώτες ο Κωνσταντίνος δεν είναι ο Β', αλλά ο ΙΓ', αφού ο Ελληνισμός έχει συνέχεια... Τον εθνομάρτυρα Μαρμαρωμένο βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο που στέφθηκε αυτοκράτορας στον Μυστρά διαδέχθηκε ο στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ' του έπους των Βαλκανικών Πολέμων που διπλασίασαν την Ελλάδα και ο τελευταίος Κωνσταντίνος ΙΓ' που σήμερα μνημονεύουμε!»

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας, Γεώργιος Λουκάκος (Πρόεδρος) - Παναγιώτης Μπεμπέτσος (Αντιπρόεδρος) - Γεώργιος Δημακόγιαννης (Γενικός γραμματέας).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις