ΣΠΑΡΤΗ. Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί το Σαββατοκύριακο, 6 – 7/5/ 023, στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, η μνήμη τού εθνοϊερομάρτυρα Ανανία, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας.

  • Η επίσημη Ανακατάταξη τού εθνοϊερομάρτυρα Ανανία έγινε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 14 Ιουνίου 2022.

Έτσι, το Σαββάτο 6 Μαΐου (19:00), στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου, επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό, θα τελεσθούν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Και στις δύο ιερές ακολουθίες, που θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης, θα συμμετέχουν, ως προσκεκλημένοι του Ποιμενάρχη Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Φωκίδος Θεόκτιστος, Μάνης Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος.

  • Επίσης, κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί η εις διάκονον χειροτονία του ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Νικολάου Γεωργαντώνη.

«Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί του τόπου μας, να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον πρώτο επίσημο εορτασμό του νέου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας».