ΑΡΚΑΔΙΑ. Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ο ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων) μαζί με τον ΕΟΣ Σπάρτης πραγματοποίησαν μία άκρως ενδιαφέρουσα εξόρμηση στον Νότιο Πάρνωνα.

Σαράντα μέλη του ΣΑΟΟ και τριάντα πέντε του ΕΟΣ Σπάρτης αντάμωσαν στον γραφικό και ιστορικό Άγιο Βασίλειο.

Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε στον λόφο που βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Γλυπίας, με το εντυπωσιακό Κάστρο, και έφθασε εκεί μετά από δύο ώρες πορείας. Έγινε σύντομη ξενάγηση, η ομάδα κατέληξε στο Παλαιοχώρι. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μονή Ελώνης.

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από πενήντα ορειβάτες, ακολούθησε, κυρίως, τα παλιά καλντερίμια της περιοχής, που στο παρελθόν αποτελούσαν τις οδούς επικοινωνίας μεταξύ των οικισμών της περιοχής.

Η διαδρομή είχε ποικιλία τοπίου, πέρασαν από καλντερίμια, μονοπάτια, κάμπους, διέσχισαν ρέματα με τρεχούμενα νερά που σχημάτιζαν μικρά καταρρακτάκια. Το τοπίο ήταν καταπράσινο. Χαμηλή βλάστηση, δένδρα, λουλούδια, ελατοδάσος, ομόρφυναν την πορεία μας. Μετά από πέντε ώρες πορεία έφθασαν στον εγκαταλειμμένο οικισμό του Κάτω Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται και η καλά διατηρημένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Εκεί έγινε μία στάση για ξεκούραση και απόλαυση καφέ που πρόσφεραν οι συνορειβάτες του ΕΟΣ Σπάρτης!

Και συνεχίζουν από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων:

«Αφού ανασυνταχθήκαμε. συνεχίσαμε την ανηφορική πορεία μας προς τον πανέμορφο και μαρτυρικό Κοσμά. Η πορεία διήρκεσε συνολικά επτά ώρες και διανύσαμε δεκαεπτά χιλιόμετρα. Μετά από αυτό ήταν επιβεβλημένη η επίσκεψη στις ταβέρνες του χωριού.

Επιστροφή στην Τρίπολη αργά το βράδυ.

Ευχαριστούμε τους συνορειβάτες του ΕΟΣ Σπάρτης που οργάνωσαν την θαυμάσια αυτή εξόρμηση.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις