ΜΑΝΗ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο πρώην επιχειρηματίας της Αθηναικής νύχτας Ντίνος Βοϊδονικόλας. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Καναδά, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Ο επιχειρηματίας από τη Μάνη ήταν καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές επί 24 ολόκληρα χρόνια, δραστηριοποιούμενος στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας του ’90.

Ο Βοϊδονικόλας ζούσε τα τελευταία χρόνια στον Καναδά και συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις της ομογένειας με Έλληνες πρέσβεις και Καναδούς πολιτικούς, παρά τις εκκρεμοδικίες του στην Ελλάδα. Μάλιστα, είχε διατελέσει και πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης «Greek Town on the Danforth». Δραστηριοποιούταν εκεί ως ιδιοκτήτης ακινήτων, τα περισσότερα από τα οποία ενοικίαζε σε τράπεζες και εταιρείες και θεωρούταν ως σημαίνων επιχειρηματίας της καναδικής πόλης.

Ο Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, με καταγωγή από τα Δημαρίστικα της Μάνης, είχε ζήσει σε νεαρή ηλικία στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την espresso, είχε βρεθεί για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο της αστυνομίας από τη δεκαετία του ’80, ως ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε υποθέσεις εκβιασμών, οι οποίες δεν είχαν δικαστική συνέχεια, αλλά και στον τραυματισμό μίας γυναίκας με κροτίδα σε νυχτερινό κέντρο το 1992. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, ενώ κατηγορήθηκε και για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε πάρκινγκ στη Βούλα. Συνολικά, εις βάρος του είχαν εκδοθεί τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης για διάφορα αδικήματα.

Τον Μάιο του 1994 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κλοπή και εξαργύρωση 99 εντόκων ομολόγων αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ και πως είχε λάβει μέρος του ποσού. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε στην απολογία του ότι είχε παραλάβει ότι το εν λόγω ποσό (1,3 εκατ. ευρώ) το είχε λάβει στο πλαίσιο πώλησης δύο καταστημάτων του και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ. Καταδικάστηκε ερήμην σε 11 χρόνια κάθειρξη και η έφεση που άσκησε μέσω των δικηγόρων του έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2011. Σύμφωνα με την Espresso, σε βάρος του εκδόθηκε με καθυστέρηση διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιnterpol και το όνομά του ήταν καταχωρισμένο στις επονομαζόμενες «ερυθρές αγγελίες» των διεθνών διωκτικών Αρχών. «Υποβλήθηκε αίτημα των ελληνικών Αρχών προς τον Καναδά για την έκδοση του πελάτη μου» ανέφερε τότε ο Αλέξης Κούγιας, νομικός εκπρόσωπος του Κ. Βοϊδονικόλα, και συνέχισε: «Απορρίφθηκε, όμως, διότι ο κ. Βοϊδονικόλας έχει καναδική υπηκοότητα και υπήρχε διαφορετική νομική άποψη των Αρχών της συγκεκριμένης χώρας για την αναγκαιότητα της έκδοσής του στην Ελλάδα. Ο ίδιος θα ήθελε πολύ να έλθει στην Ελλάδα να δικαστεί για τις εκκρεμείς υποθέσεις του, αφού εκτιμά ότι κατηγορείται άδικα».



Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις