ΣΠΑΡΤΗ. Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς, κ. Γιώργος Δογαντζής, αναφορικά με την αύξηση του κόστους του ελαιόλαδου στο ράφι, η οποία μετακυλίστηκε από την αύξηση του κόστους στην ενέργεια, τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ραγδαία και το κόστος παραγωγής.

Ο κ. Δογαντζής δήλωσε ότι η διαρκώς αυξανόμενη τιμή του ελαιόλαδου στην λιανική είναι κάτι το οποίο δεν είναι καλό για τον καταναλωτή και συνολικά για την αγορά του ελαιόλαδου, ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι: «H κατάσταση έχει ξεφύγει». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο γεγονός, ότι το όλο κύμα ακρίβειας πάνω στο πολύτιμο αυτό αγαθό για το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, το έχει επηρεάσει και η πτώση παραγωγής ελαιόλαδου όχι μόνο στην Νότια Πελοπόννησο αλλά και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

«Υπήρχαν προβλήματα για τους Παραγωγούς και όταν το λάδι κόστιζε 3€»

Τέλος ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παλαιότερες κοστολογήσεις του ελαιολάδου που μπορεί στο ράφι να ήταν συμφέρουσες για τον καταναλωτή, όμως ήταν άκρως ζημιογόνες για τον μέσο παραγωγό στην περιφέρεια και στον συνεταιρισμό, ο οποίος καλούνταν να ανταπεξέλθει με την τιμή μεταπώλησης του προιόντος του τα προηγούμενα χρόνια, πραγματικά στα τάρταρα, τονίζοντας πιο συγκεκριμένα: «Υπήρχαν προβλήματα για τους Παραγωγούς και όταν το λάδι κόστιζε 3€».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις