ΠΑΤΡΑ. Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σελλών, Δημήτρης Αγγελόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί δημότες και τίμησαν τη μνήμη των δέκα πατριωτών, Γεώργιου Δημ. Γιάχου, Ιωάννη Μιχ. Κωστόπουλου, Νικόλαου Χαρ. Χριστοδουλόπουλου, Θεοφάνη Κων/νου Γκοτσόπουλου, Σωτήρη Λεων. Σωτηρίου, Βαγγέλη Βασιλ. Πανόπουλου, Ηλία Δημ. Γκολφινόπουλου, Σπύρου Γεωρ. Μαλεβή, Βασίλη Ροδόπουλου και Κωνσταντίνου Νικ. Μπαστούνα, που έπεσαν από τα πυρά των ναζί.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και το πέρας της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, σε δήλωσή του ανέφερε: «Ογδόντα χρόνια μετά τη θηριωδία των Γερμανών κατακτητών και των συνεργατών τους ντόπιων ταγματασφαλιστών σε αυτό εδώ το χωριό, που το αιματοκύλησαν μέρα πρωτοχρονιάς εκτελώντας δέκα άνδρες και σπέρνοντας την τρομοκρατία, οι θρασύδειλοι ναζιστές καίγοντας σπίτια και αποθήκες κι αιχμαλωτίζοντας ακόμη και γυναικόπαιδα, η μνήμη δεν έχει ξεθωριάσει και πρέπει να μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές για να μην ξεθωριάσει ποτέ, γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα εδώ ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και της Δημοτικής Αρχής για να αποτίσω τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους δολοφονημένους στα Σελλά και σε όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της χώρας μας από τους ναζί. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, δεν θέλουν τους πολέμους, που συνεχίζονται και σήμερα για να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, όπως στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη.

Οι λαοί θέλουν ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ τους, θέλουν προκοπή, θέλουν να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες τους και στις επάλξεις αυτού του ύψιστου αγώνα θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι μέχρι τέλους. Τιμή και δόξα στους δέκα δολοφονημένους στα Σελλά την Πρωτοχρονιά του 1944 και σε όλους τους αγωνιστές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις