ΠΑΤΡΑ. Συνεχίζεται από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων το δωρεάν πρόγραμμα της Χειμερινής Κολύμβησης στην παραλία της Πλαζ. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί ένα οργανωμένο τμήμα εκπαίδευσης χειμερινής κολύμβησης παρουσία ειδικού, που στοχεύει στην καλλιέργεια της ανάπτυξης τόσο του αθλητισμού όσο και της αγάπης προς τη φύση, ως εργαλείο ζωής και διαμόρφωσης της τοπικής κουλτούρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυναμικές ασκήσεις στη θάλασσα και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Πριν την είσοδο στο νερό, προηγείται σωστή προετοιμασία με τις κατάλληλες ασκήσεις, αλλά και οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση στη θάλασσα. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται βατραχοπέδιλα και χεράκια κολύμβησης, ενώ ο χρόνος παραμονής στο νερό καθορίζεται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα 12:00-13:00

Σημείο Συνάντησης: Ναυαγοσωστικός πύργος στην μικρή πλευρά είτε ανάμεσα στους δύο ναυαγοσωστικούς πύργους της μεγάλης πλευράς, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Ενδεικτική διάρκεια: 40 λεπτά. Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται από την Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλο, γυμνάστρια και κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), στο email: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064156776469

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις