ΣΠΑΡΤΗ. Το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ) το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, προσκάλεσε εκπροσώπους των Λακωνικών αρχών στην τελετή Αγιασμού και Κοπής της Βασιλόπιτας, που έγινε στο εντευκτήριο του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π στον Μυστρά του Δήμου Σπάρτης.

Ο προσκαλών Διευθυντής του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π, Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς υποδέχθηκε τις αρχές αλλά και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του καινοτόμου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που φιλοξενείται στο ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.

Την πίτα ευλόγησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης και ο Εφημέριος Μυστρά Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος.

Ο Διευθυντής του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π κ. Νικόλαος Ζαχαριάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που σκοπό του έχει να δείξει τον πολιτισμό ως την κορωνίδα της βιώσιμης ανάπτυξης ενός τόπου και να αναδείξει τη Λακωνία και την Περιφέρεια ως την πρώτη περιοχή της χώρας που βάζει ως στοίχημά της τον πολιτισμό. Οι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στη σημασία λειτουργίας και ανάπτυξης του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π αλλά και στην αξία του παραγόμενου, σε αυτό, έργου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος Βασίλης Τσιγαρίδης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κα Ντία Τζανετέα, η επικεφαλής ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κα Τασία Κανελλοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κκ Παναγιώτης Κουρτσούνης και Θεοφάνης Λάζαρης, ο αιρετός Δ.Ε Μυστρά κ. Δημήτρης Σκρουμπέλος και άλλοι.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον Μεταπτυχιακό Φοιτητή κ. Αντώνη Καραβάσο και αντιστοιχούσε στη δίτομη έκδοση του Σταύρου Ι. Αρβανιτόπουλου «Η πόλη του Μυστρά (1262-1460). Η πολεοδομική οργάνωση και η λειτουργία ενός υστεροβυζαντινού αστικού συγκροτήματος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις