ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε δήλωση στήριξης προχώρησε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δημήτρη Φαββατά, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας εναντίον του όποιου κατέθεσε, εξοντωτική αγωγή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Ο Θανάσης Πετράκος αναφέρει:

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στον Δημήτρη Φαββατά, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας εναντίον του όποιου κατέθεσε, εξοντωτική αγωγή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, με την οποία του ζητά 150 χιλιάδες ευρώ. Πριν την αγωγή ο Μητροπολίτης επιτέθηκε με απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Προέδρου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι δεν αρμόζουν σε ιεράρχη .

Διώκεται γιατί άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα

Αιτία για όλα αυτά ήταν το ότι ο Δημήτρης Φαββατάς, κατάγγειλε δημόσια, καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων , μεταξύ των οποίων, εγκύου, ΑΜΕΑ και συνδικαλιστών, από το Ίδρυμα "Στέγη της Εκκλησίας" Ο Δημήτρης Φαββατάς διώκεται γιατί άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα, αυτά που του ανέθεσαν οι εργαζόμενοι με τη ψήφο τους.

Είναι λυπηρό και συγχρόνως απαράδεκτο το ότι ο Μητροπολίτης ενεργεί με αυτόν τον εκδικητικό τρόπο επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Απαιτούμε να αποσύρει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας την απαράδεκτη και εξοντωτική αγωγή που κατέθεσε κατά του Προέδρου Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρη Φαββατά».