ΑΧΑΙΑ. «Πιστεύουμε στην ουσιαστική συνεργασία, τον διάλογο και την διαβούλευση ώστε πραγματικά οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται να έχουν τις Περιφέρειες σε κεντρικό ρόλο και με αυτό το πνεύμα της σύμπλευσης θα προχωρήσουμε μπροστά» επεσήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Κιρμικίρογλου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Κυρίαρχο ζητούμενο είναι η δημόσια διοίκηση να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική με επίκεντρο τον πολίτη, ενώ -όπως επισημάνθηκε- ενθαρρυντικό και αξιέπαινο είναι άνθρωποι που ασκούν τη διοίκηση, να εξελίσσονται και να αναζητούν νέες προκλήσεις. Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ο δημόσιος τομέας να προσελκύει τους καλύτερους επαγγελματίες και επιστήμονες για να αναπτύξει σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του μια νέα κουλτούρα επαγγελματισμού, ακεραιότητας και καινοτομίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρόσθεσε:

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι για εμάς ο πυρήνας της αναγκαίας μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης»

«Θέλουμε την Περιφέρειά μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ισχυρή, την τοπική μας αυτοδιοίκηση ισχυρή με προσωπικό πρόθυμο και ικανό καθημερινά να εξυπηρετεί άριστα τους πολίτες. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι για εμάς ο πυρήνας της αναγκαίας μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις