ΗΛΕΙΑ. Μια ισχυρή δόση κοκαΐνης και η παράνομη ερωτική σχέση με Πατρινιά γυναίκα αστυνομικού περιπλέκουν ακόμη πιο πολύ το μυστήριο στη Βάρδα Ηλείας με τον θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο του 46χρονου επιχειρηματία Σάκη Γκολφίνου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος έξω από την καμένη BMW του, στο δάσος στην περιοχή Κουνουπέλι, στην Παλιά Μανωλάδα.

Όπως αποκαλύπτει η «Espresso», μόλις την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήθηκαν στην τοπική Αστυνομία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που φανέρωσαν κάτι που ουδείς μπορούσε να φανταστεί.

Στο αίμα του άτυχου επιχειρηματία ανιχνεύτηκε ποσότητα κοκαΐνης και αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα για το ποιος μπορεί να παγίδεψε τον 46χρονο, να τον παραπλάνησε και να τον οδήγησε σε απόμερο και δύσβατο σημείο τη στιγμή που εκείνος είχε τέτοια «λόξα» με το Ι.Χ. του που δεν ήθελε να φαίνεται ούτε μια γρατσουνιά.

Από την πρώτη στιγμή ο δίδυμος αδελφός του φώναζε πως ο Σάκης δολοφονήθηκε. Τα δύο αδέλφια ήταν αχώριστα, διατηρούσαν βουλκανιζατέρ, μέχρι που ο 46χρονος εντοπίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η οικογένειά του ήταν εξαρχής βέβαιη πως κάποιοι έβαλαν φωτιά με επιταχυντή στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια περιέλουσαν τον επιχειρηματία πιθανότατα με βενζίνη και τον έκαψαν. Και πράγματι μετά το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων αυτό θα μπορούσε εύκολα να συμβεί, καθώς ο 46χρονος δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι πριν από τη μοιραία διαδρομή με ποιον και γιατί μπορεί να συναντήθηκε ο Σάκης Γκολφίνος και πώς αυτός τον «πότισε» με κοκαΐνη. Ο δίδυμος αδελφός του Σάκη από την πρώτη στιγμή μιλούσε για εγκληματική ενέργεια. «Δεν θα έφερνε εκεί το αυτοκίνητό του με τίποτα. Δεν θα το έβαζε μέσα στα κλαδιά για να το γρατσουνίσει. Το πρόσεχε το αμάξι του σαν τα μάτια του. Ακόμα και να τον κυνηγούσε κάποιος, δεν θα ερχόταν σε αυτό το σημείο, σε αδιέξοδο. Θα πήγαινε στην Καλόγρια, στην παραλία από το Κουνουπέλι» τόνισε και συνέχισε ο αδελφός του: «Το αμάξι, πιστεύω, το έφερε άλλος εδώ. Με τη φωτιά ήθελαν να κρύψουν τα ίχνη τους και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει».

Παράλληλα, από τότε έκανε λόγο για μια παντρεμένη γυναίκα στη ζωή του επιχειρηματία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», η γυναίκα αυτή ζει στην Πάτρα, όπου ο σύζυγός της είναι εν ενεργεία αστυνομικός. Στην ίδια γυναίκα αναφέρθηκε και στενός φίλος του θύματος.

«Ο Σάκης έδινε και την ψυχή του σε όλους. Τα είχε καλά με τον κόσμο και δεν είχε θέματα με κανέναν. Το τελευταίο, όμως, διάστημα έβλεπα ότι κάτι τον απασχολούσε. Είχε μια σχέση εδώ και τρία χρόνια με μια κοπέλα παντρεμένη από την Πάτρα. Η γυναίκα αυτή τον πίεζε πολύ και τελευταία έφτασε να του ζητά και χρήματα, όπως μου έλεγε. Η σχέση τους είχε γίνει προβληματική» σημείωσε.

Δεν ήταν έγκλημα;

Την ανίχνευση κοκαΐνης από το Τοξικολογικό Εργαστήριο Αθήνας επιβεβαιώνει με σημερινό της δημοσίευμα και η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η χρήση της ναρκωτικής ουσίας σε συνάρτηση με άλλα στοιχεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους, φανερώνει ότι – εκτός εξαιρετικού απροόπτου- δεν έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Ακόμη, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως οι έρευνες από την Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας συνεχίζονται και ήδη 20 τουλάχιστον άτομα -κάποια 2 και 3 φορές- κλήθηκαν κι έδωσαν καταθέσεις.

Ωστόσο, τονίζεται, 5 μήνες σχεδόν μετά το τραγικό συμβάν, ούτε κάποιος ύποπτος έχει βρεθεί, που θα ήθελε να κάνει κακό στον Σάκη Γκολφίνο, ούτε και κίνητρο έχει προκύψει που να δικαιολογεί τη διάπραξη ενός ειδεχθούς εγκλήματος.

Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω κι όσο δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο, που να οδηγεί τις έρευνες στην κατεύθυνση δολοφονίας, όλο και περισσότερο αποκρυσταλλώνονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο επιχειρηματίας, που κατευθύνθηκε με το ΙΧ του στο εσωτερικό του δάσους, κάτι που οι αστυνομικές αρχές έχουν κατάθεση φίλης του ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ακολούθησε ως διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Σάκης Γκολφίνος, έχοντας κάνει χρήση κοκαΐνης, φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του εαυτού του και της BMW.Τότε το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και από την περιστροφή και την τριβή του μπροστινού λάστιχου πάνω σ’ αυτό, προκλήθηκε πυρκαγιά!

Έτσι, οι ερευνητές βάσιμα εικάζουν ότι, ενώ ευρίσκετο σε «θολή» κατάσταση, συνειδητοποίησε ενστικτωδώς τον κίνδυνο που διέτρεχε μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο καιγόταν και μπόρεσε όπως-όπως να βγει έξω.

Οταν έφθασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, τον βρήκαν 5 μ. μπροστά από το όχημα… μπρούμυτα. Παρ’ ότι κατά κόρον έχει γραφτεί ότι ήταν απανθρακωμένος, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οχι τυχαία, η στήλη από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι το σώμα του ήταν «καψαλισμένο».

Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Αν ήθελε κάποιος να τον σκοτώσει, δεν θα τον περιέλουζε με βενζίνη κι έξω από το αυτοκίνητο για να σιγουρευτεί ότι είναι πεθαμένος; Συνεπώς δεν ισχύει η ανωτέρω εκδοχή.

Η απάντηση που δόθηκε από το Τοξικολογικό Εργαστήριο φωτίζει πλήρως τον άδοξο θάνατο του 46χρονου. Μόλις και επίσημα αυτό, σε συνάρτηση με την εκκρεμούσα ιστολογική, αποσταλεί στις Αρχές, προφανώς ο θάνατός του θα αποδοθεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Πάντα, εκτός απίθανου απροόπτου.

Με πληροφορίες από Espresso, Εφ. Πελοπόννησος, Patrisnews

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις