ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Mε έτοιμη ατζέντα και σθεναρή βούληση ώστε η Αρχαία Ολυμπία να «θωρακιστεί», απέναντι στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει μια κακοκαιρία μέσα στο χειμώνα, πολύ περισσότερο μετά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές των προηγούμενων ετών, στην ευρύτερη ζώνη του Δήμου, επισκέφθηκε προ ημερών τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος.

Σε σχετική ενημέρωση από πλευράς του δήμου, η συζήτησή που έγινε με την παρουσία του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, επικεντρώθηκε στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, για τα οποία τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση λήψη μέτρων και η ανάλογη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που θεωρούνται σήμερα απαραίτητες για την προστασία του Δήμου.

Προτεραιότητα στην αποκατάσταση της βατότητας του δημοτικού και αγροτικού δικτύου

Ακόμα, η νέα Δημοτική Αρχή, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο θέμα της αποκατάστασης της βατότητας του δημοτικού και αγροτικού δικτύου της Αρχαίας Ολυμπίας αφού επίσης από την πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου του 2021, προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε δασικές εκτάσεις και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και κορμών και τις κατολισθήσεις πρανών. Επιπλέον τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν έπληξαν ακόμα περισσότερο τις περιοχές με αποτέλεσμα το αγροτικό οδικό δίκτυο να είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένο και απροσπέλαστο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις