ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ομιλεί στη Σπάρτη, στον ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων.

Όπως σημειώνει στην έναρξη της ομιλίας του θα αναφερθεί:

  • Στις ιδιομορφίες της σύγχρονης εποχής
  • Στο πως δυσκολεύεται η επικοινωνία με τα παιδιά
  • Στο πως μπορούν οι γονείς να σπουδάσουν την γονεϊκότητα, να αποκτήσουν κουλτούρα Πίστεως.

Η διαπαιδαγώγηση αποτελεί ομολογουμένως ζήτημα ύψιστης σπουδαιότητας για την οικογένεια, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Η αγωγή των παιδιών, επίσης, είναι έργο πολύ δύσκολο, υπεύθυνο, επίπονο και απαιτεί μεγάλη υπομονή, γνώση, προσοχή και κυρίως αγάπη.

Η Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης με ιδιαίτερη μέριμνα και αγάπη σκεπάζει τον θεσμό της οικογένειας, τη μικρογραφία της Βασιλείας του Θεού, την κατ΄ οίκον Εκκλησία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε την επαναλειτουργία της Σχολής Γονέων, με την ελπίδα, ότι θα έχει αγαθά αποτελέσματα για τα παιδιά και για τους ίδιους τους γονείς.

Τα μαθήματα θα γίνονται προς το παρόν στο πνευματικό ενοριακό κέντρο του αγίου Νίκωνος στη Σπάρτη, μια φορά τον μήνα, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινώνονται εγκαίρως. Στη Σχολή θα διδάσκουν φωτισμένοι πνευματικοί άνθρωποι και επιστήμονες τους οποίους θα επιλέγει ειδική επιτροπή. Τα μαθήματα θα διεξάγονται και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας immspartis.gr, ώστε και οι ευρισκόμενοι μακράν να τα παρακολουθούν ανεμπόδιστα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις