ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Πέπλο θλίψης καλύπτει από την περασμένη Κυριακή την Τοπική Κοινότητα της Ροβιάτας και ευρύτερα τον δήμο Ήλιδας, λόγω της αναπάντεχης απώλειας του επί χρόνια προέδρου της και ιδιαίτερα αγαπητού σε όλους, Νίκου Κωνσταντόπουλου, στην ηλικία μόλις 56 ετών, με συγγενείς και φίλους να τον συνοδεύουν χθες στην τελευταία του κατοικία.

Ειδικότερα, ο 56χρονος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα υγείας και παρότι μαχητικός χαρακτήρας δεν κατάφερε να βγει νικητής. Συγγενείς και φίλοι πάγωσαν με το νέο της απώλειάς του, ενώ τεράστιο είναι το κενό που αφήνει και στην κοινωνία του δήμου Ήλιδας τον οποίο υπηρέτησε και πρόσφερε τα μέγιστα για πολλά χρόνια. Ιδιαίτερα δραστήριος, είχε διατελέσει για χρόνια πρόεδρος της Ροβιάτας και πάντα έδινε τον καλύτερό του εαυτό σε ότι και αν καταπιανόταν.

Ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όποιον τον είχε ανάγκη, γεγονός που τον είχε αναδείξει ως ένα ξεχωριστό πρόσωπο στις καρδιές των συγχωριανών του. Πέραν όμως του έργου που είχε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση ευθύνης, αποτέλεσε και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη. Με τη σύζυγό του Παναγιώτα απέκτησε δυο κόρες, την Ανθή και τη Δήμητρα, ενώ στο δυστυχώς σύντομο διάστημα που έζησε είχε την ευκαιρία να βιώσει τη χαρά του να γίνει παππούς ενός πανέμορφου κοριτσιού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του τελέστηκε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Ροβιάτα.

Το «αντίο» του δήμου Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αποχαιρετούν έναν άνθρωπο που τίμησε επί σειρά ετών με την παρουσία του την τοπική αυτοδιοίκηση, από τη θέση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ροβιάτας Δήμου Ήλιδας.

Όπως τόνισε κύριος Χριστοδουλόπουλος αμέσως μετά το άγγελμα θανάτου του πρώην προέδρου της Τ.Κ. Ροβιάτας: «Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υπήρξε υπόδειγμα συνεργάτη και αυτοδιοικητικού ανδρός. Συνέβαλε αποφασιστικά τα χρόνια που πέρασαν, προκειμένου ο τόπος του, η Ροβιάτα, να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και να εκσυγχρονιστεί».

Για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο συνήλθε εκτάκτως και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο εξέδωσε το κάτωθι ειδικό ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κατεπειγόντως σε δια περιφοράς συνεδρίαση την 12η Φεβρουαρίου 2024, ύστερα από την αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Κωνσταντόπουλου, Τοπικού Συμβούλου Δ.Κ. Ροβιάτας και επί σειρά ετών προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροβιάτας και αφού έλαβε υπόψη:

Το άρθρο 65 του Ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Τη με αριθμ. 98/26-01-2024 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

Α) Να εκφράσουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Β) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.

Γ) Να κατατεθεί εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στεφάνι.

Δ) Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα στην νεκρώσιμη ακολουθία και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ε) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΤ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπου.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις