ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια συνέντευξη που έδωσε προεκλογικά το 2019 (20 Iουνίου) στον Ηλία Μπόνο και στο Notospress. Πάντα επίκαιρος ο αείμνηστος Λεωνίδας Γηργοράκος, οξύνους και σαφής. Πρόκειται για μια συνέντευξη που όταν την παρακολουθήσεις, στο τέλος θεωρείς απώλεια τον θάνατό του Λάκωνα πολιτικού. Ενός πολιτικού που, όπως αναφέρει, αν και σοσιαλδημοκράτης προσαρμόστηκε στα δεδομένα της Λακωνίας, ενός τόπου που ακόμα και Χριστός δυσκολεύτηκε να μπει.

Γιατί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφέρεται σε θέματα που σήμερα, 4,5 χρόνια μετά, απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και παραμένουν επίκαιρα.

Αναφέρει ότι η χρειάζεται μια Εξεταστική Επιτροπή με την έδρα της εκτός Ελλάδας για την χρεωκοπία της Ελλάδας με Κυβέρνηση ΝΔ.

Υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΕΛ) υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας για 100 χρόνια.

Σημειώνει, για την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να διαγράφεται για τις θέσεις του αλλά για τις πράξεις του. «Εγώ θέσεις εξέφρασα… για την απειλή Μητσοτάκη»

Εκτιμά ότι ο δρόμος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι η μόνη λύση και δεν διστάζει να σχολιάσει την ακροδεξιά, σε Ελλάδα και Λακωνία αλλά και την ακραία αριστερά.

Στέκεται στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αγροτικής παραγωγής στη Λακωνία.

Τονίζει ότι η μεσαία τάξη είναι αυτή που πάντα σηκώνει τα βάρη, ακόμα και όταν συμπιέζεται από Κυβερνήσεις.

Συνιστά στην νεολαία όταν πολιτεύεται ή ψηφίζει να κοιτά λίγο πίσω και να βλέπει πότε οι γονείς και οι παππούδες τους είχαν καλύτερη ζωή.

Τέλος απαντά σε ότι αφορά στην Υγεία, στο ΕΣΥ στη Λακωνία και στον ρόλο του ίδιου στην εξυπηρέτηση των Λακώνων που έχουν ανάγκη.

Αποκαλύπτει ότι επίκειται (τότε) δημιουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σπάρτης 4 κλινών με επαρκές προσωπικό. ΜΕΘ δωρεά συμπολίτισσας που είχε φύγει από την ζωή.

Μετά από αυτή την συνέντευξη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γνώρισε την ήττα, αργότερα νόσησε κρίσιμα από covid-19, στήριξε την θυγατέρα του που έγινε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και στις 9 Φεβρουαρίου 2024 «έφυγε» από τη ζωή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις