ΚΑΛΑΜΑΤΑ. O Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Σ.Κ.Ε.Α.Κ. παίρνει θέση για το θέμα αλλαγής της κανονιστικής και επέκταση των ορίων χρήσης για τα καταστήματα της πλατείας. «Οι κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου δεν τροποποιούνται και δεν μεταβάλλονται στο πόδι» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Στηρίζουμε την νομιμότητα που εξυπηρετεί τον υγιή και ισότιμο ανταγωνισμό. Πάντα προσπαθούμε να διεκδικούμε τα καλύτερα για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σεβόμενοι τον νόμο και τους συμπολίτες μας. Πάγια θέση μας είναι ότι οι κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου δεν τροποποιούνται και δεν μεταβάλλονται στο πόδι. Χρειάζονται μελέτη γνώση και διαβούλευση για να τροποποιηθούν. Οι κανονιστικές αποφάσεις πρέπει να βγαίνουν μετά από αναλογιστικές μελέτες που τεκμηριώνουν και δεν αμφισβητούν τα δίκαια άλλων.

Η κανονιστική του Δήμου που είναι σε ισχύ έχει δημιουργηθεί μετά από πολύ κόπο και μεγάλη διαβούλευση. Όταν την τροποποιούμε τμηματικά πιθανώς να δημιουργήσουμε θέμα σε άλλες επιχειρήσεις. Θέλει προσοχή και ανοιχτή διαβούλευση. Βασική διεκδίκηση του δικού μας Συλλόγου εφόσον υπάρξει αλλαγή της κανονιστικής είναι η μείωση των τιμών σε κάποιες ζώνες που δεν έχουν την ίδια εμπορική ζήτηση όπως η πλατεία. Αφορά το σύνολο του κλάδου.

Για το θέμα της συναλλαγής των καταστημάτων της πλατείας με το Δήμο για επιπλέον παραχώρηση την περίοδο των εορτών δεν θα ασχοληθούμε. Ο κόσμος βλέπει ακούει και κρίνει. Η θέση μας ήταν είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης δημόσιου χώρου ή βήματος. Η εκπροσώπηση ενός φορέα απαιτεί σεμνότητα, ταπεινότητα και αλτρουισμό».

Ο πρόεδρος Νίκος Μαλαπέτσας δήλωσε σχετικά: «Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος μας απαριθμεί ως μέλη 160 καταστήματα μόνο στο Δήμο Καλαμάτας. Καλό είναι πριν από όποια απόφαση Δημοτική ή Περιφερειακή αφορά τον κλάδο της εστίασης να ενημερωνόμαστε. Οι αγώνες μας για τα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας δεν περιορίζονται μόνο σε προσωπικά τοπικά οφέλη. Ο Σύλλογος μας δίνει συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια αγώνα για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο με τελευταίο το κρίσιμο θέμα του αιγιαλού. Οι αγώνες μας για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις