ΚΑΣΤΟΡΙ. Η Τράπεζα Αίματος Καστορείου διοργανώνει την 45η Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 5.00-7.00 μ.μ. στην αίθουσα Μπακή. Αν και στη χώρα μας συλλέγονται περί τις 630.000 αίματος το χρόνο, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τη ζήτηση του…

Σας περιμένουμε όλες και όλους

«Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποι χρειάζονται αίμα. Η ανάγκη τους αυτή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο από την εθελοντική αιμοδοσία, με τη συνεισφορά όλων. Κάθε ένας-μία ξεχωριστά και όλοι-όλες μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη , και μαζί ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Κάθε άνθρωπος από 18-65 ετών μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, αφού πρώτα ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του, με τη λήψη ιστορικού, τη μέτρηση της πίεσης του αίματος και της αιμοσφαιρίνης του. Ενώ κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με ειδική κάρτα που τον διακρίνει και τον βοηθά στην εξεύρεση αίματος και παραγώγων του όποτε το χρειαστεί αυτός και οι πρώτου βαθμού συγγενείς του. Η αιμοδοσία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Αν και στη χώρα μας συλλέγονται περί τις 630.000 αίματος το χρόνο, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τη ζήτηση του. Η περιστασιακή αιμοδοσία του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών που το έχουν ανάγκη, καλύπτει το 52% της συνολικής ζήτησης, ενώ η Εθελοντική Αιμοδοσία μόλις το 45%. Το υπόλοιπο ποσοστό της ζήτησης καλύπτεται από τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας. Υπάρχουν χώρες ακόμη και γειτονικές όπου το αίμα γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας!

Οφείλουμε να μην το επιτρέψουμε αυτό, και στην εμπορευματοποίηση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις