ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, είχε στο γραφείο του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και την ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος εξέθεσε στον Υφυπουργό την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Αμαλιάδα και στον Δήμο Ήλιδας τα τελευταία χρόνια, με την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής, μέσω της αφαίρεσης σημαντικών δομών και υπηρεσιών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τις Πανεπιστημιακές Σχολές, ενώ εξέφρασε την διαφωνία τόσο του ιδίου όσο και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου της πόλης.

Παράλληλη λειτουργία του Πρωτοδικείου

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα λειτουργεί, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας (Πύργου), θα έχει σε πλήρη λειτουργία όλες τις συνθέσεις δικαστηρίων (Πολυμελή, Τριμελή, Μονομελή κλπ), Εισαγγελέα και Πρόεδρο Υπηρεσίας, Ανακριτή κλπ, αλλά η μόνη αλλαγή θα είναι τεχνική, δηλαδή οι οργανικές θέσεις δικαστών θα ανήκουν στο Πρωτοδικείο Ηλείας, αλλά θα διατίθενται στην παράλληλη έδρα ανάλογα με τις ανάγκες και τον όγκο των υποθέσεων.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της επίσημης θέσης του Υπουργείου από τον κύριο Μπούγα, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ζητώντας να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση το καθεστώς λειτουργίας και η αυτοτέλεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις