ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου κατέθεσε ο Γιάννης Σιάτος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος - Μανώλης Μάκαρης» για την ασφάλεια επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κάθε 10 ημέρες πέφτουν 2 άνθρωποι νεκροί στους δρόμους της Πελοποννήσου σύμφωνα με στοιχεία της eurostat.

Πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα ενώ είναι μέσα στις 10 πιο επικίνδυνες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Σιάτος «τα τελευταία χρόνια, 65 συμπολίτες μας χάνουν κατά μέσο όρο την ζωή τους στους δρόμους της Πελοποννήσου. Μάλιστα το νούμερο τείνει είναι σταθερό κάθε χρόνο δείγμα ότι δεν υπάρχει βελτίωση των υποδομών, επαρκής σήμανση, διόρθωση κακοτεχνιών και καταγραφή των σημείων που γίνονται τα ατυχήματα».

Φωτογραφία αρχείου

Ηλεκτρονικές Πινακίδες

Πρόσφατα δε, τοποθετήθηκαν 25 τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης μεταβλητών μηνυμάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις που υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι οι κατάλληλες (σε στροφές, σε θέσεις που δεν είναι ορατές). Στην έρωτησή του ο Γιάννης Σιάτος σημειώνει επίσης ότι «οι περισσότερες δεν λειτουργούν, ενώ όσες λειτουργούν δείχνουν μηνύματα που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον εκείνη την στιγμή (προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, μέρα με καταρρακτώδη βροχή)».

giannis-siatos-.jpg
O Γιάννης Σιάτος

Οι ερωτήσεις προς την Περιφερειακή Αρχή

  • Ποια μέτρα έχει πάρει για την μείωση των ατυχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο και ποια είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών. Πως κρίνει την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Πελοποννήσου. Σε ποιες δράσεις προέβη όλο αυτό το διάστημα και ποια έργα έκανε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Τι μέτρα πρόκειται να λάβει από εδώ και στο εξής ώστε να προστατεύσει την ζωή των κατοίκων της Πελοποννήσου.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις