ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει εκτιναχθεί η τιμή του ελαιολάδου στη λιανική αγορά, παρά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής (3/3) στο MEGA, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας Γιώργος Κόκκινος, αναφέρθηκε στην τιμή του ελαιόλαδου που εξακολουθεί να παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ και έκανε την εκτίμησή του για την επόμενη χρονιά.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο ελαιόλαδο. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει με το ελαιόλαδο είναι ότι επειδή επηρεάζεται από την κλιματική κρίση επηρεάζεται και η παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κόκκινος συμπλήρωσε ότι και φέτος μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά με τη παραγωγή.

«Κι εμείς είχαμε χαμηλή παραγωγή και η Ιταλία είχε χαμηλή παραγωγή και η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Δεν νομίζω οι τιμές να είναι πιο πάνω, γιατί από εκεί και πέρα κλονίζεται όλο το σύστημα. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει ένα ταβάνι. Οι τιμές είναι από 8,70 ευρώ έως 9 ευρώ -για το εξαιρετικά παρθένο», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο Γιώργος Κόκκινος απάντησε με την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα φαίνεται».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις