ΣΠΑΡΤΗ. Με αιτία τη δυσαναλογία Αμυκλιωτών - Ρομά στο χωριό Αμύκλες, πληροφορίες θέλουν να γίνονται ομαδικές μεταδημοτεύσεις. Οικογένειες θεωρούν ότι τόσο το χωριό όσο και υποδομές, όπως το Δημοτικό Σχολείο, δεν αντέχουν την πίεση που μοιραία αναπτύσσεται από την δυσαναλογία στους αριθμούς αλλά και στις συμπεριφορές.

Μέχρι σήμερα αρκετές οικογένειες φέρονται να αλλάζουν τόπο κατοικίας και θα ακολουθήσουν και άλλες. Από Αμύκλες σε Άγιο Ιωάννη Σπάρτης οδηγούνται, σύμφωνα με δημόσιους λειτουργούς, οικογένειες προκειμένου τα 9 παιδιά τους να φοιτήσουν στο Σχολείο Αγίου Ιωάννη και όχι των Αμυκλών.

Στις Αμύκλες φοιτούν σήμερα περίπου 57 Ρομά και μόνον 3-4 Αμυκλιωτάκια και οι γονείς δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας και ηρεμίας για τη φοίτηση των παιδιών τους.

Το Notospress όταν πληροφορήθηκε το θέμα, προ ημερών, επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Μας παρέπεμψαν στον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Λακωνίας. Ο Προϊστάμενος Λακωνίας κ. Πολίτης μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν γίνει μεταγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορείς, υπεβλήθησαν αιτήσεις με αλλαγή κατοικίας και μεταγραφής 9 μαθητών από Αμύκλες σε Άγιο Ιωάννη. Σήμερα ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Λακωνίας ήταν αδειούχος και δεν προέκυψε απάντηση. Ο Σχολικός Σύμβουλος Λακωνίας κ. Κοκκονός σε ερώτησή που θέσαμε απάντησε ότι είναι αρμόδιος σε θέματα Εκπαίδευσης και όχι Διοίκησης.

Συνεπώς προκύπτει, μέχρι αυτή την ώρα, ότι οι μεταγραφές των 9 μαθητών (και όσες θα ακολουθήσουν) οφείλονται σε αλλαγή κατοικίας και όχι σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο Σχολείο από την δυσαναλογία Αμυκλιωτών – Ρομά. Οι δημόσιοι λειτουργοί φαίνεται ότι δεν έχουν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα και δεν ταυτίζονται με τους πολίτες των Αμυκλών που περιγράφουν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Μάλιστα ο διευθυντής των Αμυκλών μας παρέπεμψε στους γονείς.

Πολίτες από τις Αμύκλες καταγγέλλουν στο Notospress ότι έχουν γίνει μάρτυρες του προβληματισμού και της δυσαρέσκειας γονέων που περιγράφουν έκρυθμες καταστάσεις έξω από το Σχολείο αλλά και εντάσεις στον προαύλιο χώρο. Μάλιστα κάποιοι «φυλούν σκοπιά» απ’ έξω για να εντοπίζουν προβλήματα και να τα επισημαίνουν. Ωστόσο αν υπήρχαν τέτοια προβλήματα είναι σίγουρο ότι θα τα είχε εντοπίσει ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί.

Το ρεπορτάζ εξελίσσεται αφού πληροφορίες θέλουν μεταγραφή και άλλων μαθητών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις