ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την μη αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, ασχέτως αν τα μπλόκα και οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε νέα φάση, επισημαίνει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης στο Notospress. Ειδικότερα σημειώνει ότι: «Δεν υπάρχει αναστολή των κινητοποιήσεων. Μπορεί σε αυτή την φάση να μήν υπάρχουν μπλόκα αλλά ουσιαστικά πλέον μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, για τη νέα ΚΑΠ».

Σε εξέλιξη ακόμα η διαπραγμάτευση

«Η διαπραγμάτευση των αγροτών με την κυβέρνηση συνεχίζεται και είναι ακόμα σε εξέλιξη. Τα ζητήματα τα οποία είναι ακόμα στο τραπέζι του διαλόγου, είναι το ζήτημα του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου αλλά και γενικότερα σε σχέση με την αναθεώρηση που έχει προκύψει από την Ε.Ε. πάνω σε θέματα όπως οι επιδοτήσεις και το πρασίνισμα».

Για το ενδεχόμενο τα Τρακτέρ να επιστρέψουν στους δρόμους

«Τα αγροτικά μπλόκα είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιστρέψει ξανά. Έχουμε ουσιαστικά να δούμε τον Απρίλιο τι θα προκύψει σε σχέση με το κλείσιμο της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ και τι θα ανακοινωθεί, ώστε και εμείς ως αγρότες να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Υπήρξε μια νίκη σε σχέση με την αναθεώρηση από την Ε.Ε.

«Υπήρξε μια νίκη σε σχέση με την αναθεώρηση από την Ε.Ε. η οποία είχε σχέση με τα αυξημένα κονδύλια του ''de minimis''. Αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθά καλλιέργειες που είχαν ζητήματα ακαρπίας και ειδικότερα την ελαιοκομία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις