ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Στις επετειακές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Μάνης, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου, αναμένεται κοσμοσυρροή και παρουσία πλήθους επισήμων, κυρίως από τα κόμματα της ευρύτερης «δεξιάς»... Μαθαίνουμε ότι θα βρεθούν μεγάλος αριθμός στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία, την Ελληνική Λύση (Βελόπουλος), την Νίκη (Νατσιός), τους Σπαρτιάτες (Στίγκας), αλλά και φίλοι του εγκλείστου Ηλία Κασιδιάρη! Ήταν να φτάσει στη Μάνη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τελικά ματαίωσε την παρουσία του κι έτσι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει το υπουργικό ζεύγος Γιάννη Μπρατάκου - Έλενας Ράπτη!

Υπάρχει διάχυτος προβληματισμός για το τι θα πράξει ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος έχοντας ενώπιον του τους εκπροσώπους που υπερψήφισαν το τελευταίο νομοσχέδιο για τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ που, ως γνωστόν, δίχασε την Ελλάδα.

Θυμίζουμε όμως ότι δεν είναι λίγοι οι Μανιάτες και οι Λάκωνες βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο απογοητεύοντας τους πολίτες του Πειραιά, της Μάνης και της Λακωνίας γενικότερα. Κ. Κατσαφάδος, Ν. Βλαχάκος (α' Πειραιά), Γ. Βρεττάκος (β' Πειραιά), Τ. Θεοδωρικάκος (Νότιος τομέας Αθηνών), Ν. Κρητικός, Νάγ. Γρηγοράκου (Λακωνίας) και άλλοι. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η άλλη θέση και άποψη του Θανάση Δαβάκη και του Πελοπάρχη Αντώνη Σαμαρά, του όμορου Μίλτου Χρυσομάλλη, που στάθηκαν όρθιοι στο όχι ικανοποιώντας μάλιστα το αίσθημα πολλών Μανιατών όπως και του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου.

Η επίσημη εκκλησία έχει εκδηλώσει την αντίθεσή της, αποσυρόμενη βέβαια στην Μονή Πετράκη και όχι «συγκρουόμενη». Οι Μανιάτες εδώ και μέρες λένε, για να τα ακούει ο Μητροπολίτης Μάνης, «Πέστα Χρυσόστομε», εννοώντας και υποδεικνύοντας ταπεινά ότι ο καλλικέλαδος Ιεράρχης από την Ωραία Πύλη των Αγίων Ταξιαρχών θα πρέπει να μιλήσει για φρόνημα, για παράδοση, για αρχές και αξίες που ώθησαν τους Μανιάτες αν και ελεύθεροι να κηρύξουν πόλεμο και να το εννοεί… Να θυμίσει κάπως τον προκάτοχο του. Δηλαδή το «πέστα Χρυσόστομε» αφορά στο καθήκον του Μητροπολίτη Μάνης, ενώπιος ενωπίω με Θεό, άρχοντες και πολίτες, να σταθεί στο ύψος που επιβάλει η περίσταση και να αποδώσει σε νεκρούς και ζωντανούς την τιμή που αρμόζει σε έκαστον.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις