ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουτουμάνος Νίκος και Κελλάρης Γιάννης ζητούν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Σκαντζό και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Πτωχό να συζητηθεί η ΜΠΕ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη Νέδα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Γενάρη 2024, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής αναβλήθηκε το θέμα συζήτησης της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο ποτάμι της Νέδας.

Πέρασαν 2 μήνες…

Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, παρά την επιμονή μας να συζητηθεί το θέμα και να καταψηφιστεί η ΜΠΕ ώστε να μην προχωρήσει το έργο στην περιοχή της Νέδας, αποσύρατε το θέμα, υποσχόμενοι πως θα το επαναφέρατε, έχοντας και τη γνώμη του Δήμου Οιχαλίας ώστε να εκφράζεται θεσμικά η γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε να στείλουν οι υπηρεσίες αίτημα στην αποκεντρωμένη για να μη θεωρηθεί η μη έκδοση γνωμοδοτικής απόφασης σαν συμφωνία με την ΜΠΕ. Επειδή έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες παρακαλούμε να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη το επίμαχο θέμα όπως είχατε δεσμευτεί».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις