ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας υποδέχτηκε με ικανοποίηση την ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024.

Η απόφαση αυτή της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, την οποία το Επιμελητήριο και ο πρόεδροε Γιάννης Παναρίτης ευχαριστούν θερμά, έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς ενεργειών του Επιμελητηρίου Λακωνίας, των βουλευτών και άλλων φορέων της Λακωνίας.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας σε σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Με τις επιστολές του 3261/5-12-2023 & 3268 /15-12-2023 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας έθεσε το αίτημα και τόνισε στους αρμόδιους φορείς ότι η Σπάρτη με την φημισμένη ανά τον κόσμο ιστορία της, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτιστική μας κληρονομιάς και με την μοναδική κουλτούρα της – στοιχεία που ενέπνευσαν ακόμα και το χολιγουντιανό κινηματογράφο – δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Τόνισε ότι η Σπάρτη πρέπει να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως αναμφισβήτητο κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος και υπενθύμισε πως ο Χαρίλαος Βασιλάκος, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης του 1896, ήταν Λάκωνας.

Σε συνέχεια των επιστολών και κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2024 σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο και εκπροσώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής στα γραφεία της ΕΟΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Θανάσης Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης κ. Στέφανος Βρεττάκος. Το αίτημα να συμπεριληφθεί η πόλη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επαναλήφθηκε και τέθηκαν για ακόμα μια φορά οι λόγοι για την ένταξή της.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου εκφράζει τη χαρά για την ένταξη της Σπάρτης στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας προς το Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και τονίζει ότι η επιτυχία αυτή αποδεικνύει πως όταν οι Λάκωνες υποστηρίζουν ενωμένοι και επίμονα δίκαια αιτήματα αυτά ικανοποιούνται. Το Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά όλους τους βουλευτές Λακωνίας για τις δικές τους ενέργειες, τον Δήμαρχο Σπάρτης και όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις