ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει να αποτελεί έναν δήμο πρότυπο με έντονο αποτύπωμα, όχι μόνο στο εγχώριο αυτοδιοικητικό πεδίο αλλά και στο Ευρωπαϊκό καθώς ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέπτεται τις Βρυξέλλες για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη (20/03) ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς φορείς που εντάσσει την Καλαμάτα ως πόλη στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες.

Επαφές και καταθέσεις προγραμμάτων από το 2022

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξέταση προτάσεων και χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο και την Ε.Ε. είχε ξεκινήσει ήδη απο το 2022 ενώ η β’ φάση για τον στρατηγικό σχεδιασμό, ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Οι καλές πρακτικές και ιδέες από τα μέλη του δικτύου των 100 πόλεων, όπως και η ανάπτυξη των συνεργασιών, θα φέρουν από εδώ και στο εξής περισσότερη διεθνή προβολή και τεχνογνωσία στην Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις