ΜΑΝΗ. Συμπληρώνονται σήμερα 203 χρόνια από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης στη Μάνη. Στην Αρεόπολη αναβιώνει η ιστορία με αναπαράσταση όσων έλαβαν χώρα το Μάιο του 1821 αλλά και με επετειακές εκδηλώσεις.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος τόνισε ότι θα πρέπει να συμβάλουν όλοι προκειμένου να αναγνωριστεί στο ακέραιο η προσφορά της αδούλωτής Μάνης.

«Η ιστορία της Μάνης είναι η ιστορία ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους” ανέφερε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος στην ομιλία του. “Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να αναγνωριστεί στο ακέραιο η προσφορά της Αδούλωτης Μάνης» τόνισε ο κ. Ανδρεάκος.

Για Νίκη η για Θάνατο ορκίστηκαν και πάλι οι Μανιάτες οπλαρχηγοί, 203 χρόνια μετά την επέτειο της έναρξης της Επανάστασης στην Αρεόπολη Λακωνίας. Ορκίστηκαν γονατιστοί να χύσουν μέχρι και την τελευταια σταγόνα απο το αίμα τους, υπέρ πίστεως και πατρίδας και μετέτρεψαν την αδούλωτη Μάνη σε ορμητήριο και καταφύγιο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Νίκη Μαργιόλη.

Η αναπαράσταση που ξεχωρίζει γίνεται στην θέση Κοτρώνι, όπου εκτυλίχθηκε η ιστορία.

Στην εκδήλωση τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους κ. Νίκη Μαργιόλη. Παραβρέθηκαν πάρα πολύ επίσημοι, όπως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι περιφερειακών κ τοπικών αρχών καθώς και συλλόγων απο πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν έτσι ένα δικό τους τόνο στην παρουσίαση.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις