ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της παράταξης «Πελοπόννησος-Αφετηρία Ζωής» στη Λακωνία κα Ελένη Κιούση: «Η παράταξη μας εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του ΠεΣυΠ, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μας Λακώνων».

1. Απόφαση του ΠεΣυΠ κατά της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη, ύστερα από σχετικό αίτημα της παράταξης «Πελοπόννησος αφετηρία ζωής»

Συγκεκριμένα: Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) ανταποκρίθηκε στο αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» Δημήτρη Κουτσούλη και εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, απόφαση για την παραμονή ως έχουν και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Πελοπόννησο.

«Ό,τι κλείνει δεν ξανανοίγει στην Πελοπόννησο»

Με επιστολή του στην πρώτη τακτική συνεδρίασή του ΠεΣυΠ, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Κουτσούλης είχε θέσει το αίτημα για συζήτηση, κοινή στάση και στήριξη των Δικηγορικών Συλλόγων και των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, καταργώντας ή «συγχωνεύοντας» Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κουτσούλης επεσήμανε: «Ό,τι κλείνει δεν ξανανοίγει στην Πελοπόννησο», από τη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων έως τις ενοποιήσεις νοσοκομείων, με πρόσχημα την καλύτερη λειτουργία, και με αποτέλεσμα την διάλυσή τους.

2. Eπερώτηση για την αποσύνθεση των δομών υγείας στην Πελοπόννησο

Απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στη Λακωνία, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, απαντώντας σε επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Αρκαδίας της παράταξής μας Γιάννη Νικολάου για την αποσύνθεση των δομών δημόσιας υγείας στην Πελοπόννησο.

Αντίθετα, ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η εκτέλεση εφημεριών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της μοναδικής αναισθησιολόγου της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας το μήνα Μάρτιο θα παραταθεί και τον Απρίλιο. Ειδικότερα, με εισήγηση της εκπροσώπου της παράταξης στη Λακωνία Ελένης Κιούση, ο κ. Νικολάου έθεσε τα ζητήματα:

  • της επαναλαμβανόμενης αναστολής εφημεριών Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – τέσσερις (4) φορές τον Μάρτιο, περιλαμβανομένης της Παρασκευής 15 Μαρτίου και της Κυριακής 17 Μαρτίου, δηλαδή δύο ημέρες στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας,
  • της αδυναμίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις που απαιτούν την παρουσία αναισθησιολόγου, όποτε αυτές χρειάζονται, διότι η μοναδική αναισθησιολόγος εκτελεί τέσσερις (4) εφημερίες το μήνα στο νοσοκομείο άλλου νομού. Συνέπεια αυτής της αδυναμίας είναι ότι ασθενείς από την Ελαφόνησο και την περιοχή Βοιών αναγκάζονται να διανύσουν απόσταση δύο (2) ωρών για να φτάσουν στην ήδη επιβαρυμένη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Η παράταξη «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να εντάσσονται υγειονομικά στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας, οι νοσοκομειακές μονάδες της Πελοποννήσου που αποτυγχάνουν να προσελκύσουν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ύστερα από δύο διαδοχικές άγονες προκηρύξεις θέσεων.

Ζήτησε, επίσης, να αναλάβει πρωτοβουλία η περιφερειακή αρχή, έτσι ώστε να καλυφθούν τάχιστα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις νοσοκομειακές μονάδες της Πελοποννήσου, έως ότου ολοκληρωθούν οι προσλήψεις και η τοποθέτηση μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις