ΣΠΑΡΤΗ. Το Μάρτιο του 2024 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Σπάρτης από πολίτες που θέλουν να αναβιώσουν και να αναδείξουν την Ιστορία του τόπου από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Για τον Σύλλογο μίλησαν στο Notospress o Hλίας Περγαντής και ο Κυριάκος Μπουγάδης.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις, δημιουργία Μουσείων, Σεμινάρια, εξωραϊσμός ή δημιουργία νέων μνημείων και η συνεργασία με άλλες πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης είναι κάποιες από τις ενέργειες. Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν δράσεις όπως και μελλοντικά μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Σύλλογος έχει ήδη 100 μέλη. Μέλος μπορεί να γίνει κάθε πολίτης άνω των 18 ετών, πολίτης της Σπάρτης και με αγάπη για την Ιστορία της πόλης.

Όπως σημειώνουν ο κόσμος της Σπάρτης γνωρίζει πολλά για την Ιστορία της Σπάρτης από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο αλλά φαίνεται να μην γνωρίζει πολλά για την περίοδο του 1821. «Μέσα στο 2024 θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 από τη Σπάρτη ενώ θα σηματοδοτήσουμε και τη Μάχη των Θερμοπυλών, αρχές Αυγούστου. Μεγάλος και μακροπρόθεσμός σκοπός μας η δημιουργία Μουσείου με αντικείμενα, οπλισμό και ενδυμασίες από την εποχή του 1821» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις