ΠΥΛΟΣ. Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Κρεμμυδίων, συνεχίστηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και των θυμάτων των Εθνικών αγώνων και την κατάθεση στεφάνων, έμπροσθεν του μνημείου των πεσόντων εντός του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κρεμμυδίων. Τέλος, έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό Θεολόγο κ. Αθανασία Δανίλη-Κουτσουμπού.

«Βρισκόμαστε σήμερα στα Κρεμμύδια, τόπο διακεκριμένο πολλαπλώς. Επάξια από το έτος 2000 κατατάσσονται στο βιβλίο Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του. Το ίδιο επάξια, 199 χρόνια πριν, ήτοι την 7η Απριλίου 1825, οι κάτοικοι των Κρεμμυδίων και της ευρύτερης περιοχής θέτουν εαυτούς ως το ύστατο φράγμα της καταστροφικής για την Επανάσταση, επέλασης του Ιμπραήμ.

Η μάχη της 7ης Απριλίου 1825 στα Κρεμμύδια μπορεί να μην έστεψε τους αγωνιστές με τις δάφνες του νικητή, τους τίμησε όμως με τα στέφανα του μάρτυρα για την πατρίδα και την ελευθερία μας.

Ας μην λησμονούμε ότι η Ιστορία δεν στέκεται πάντοτε στην έκβαση μιας μάχης αλλά στο ιδανικό που την εμπνέει: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΤΙΜΗ που πολλάκις οι ΄Έλληνες επέλεξαν κι από την ΖΩΗ τους ακόμα.

Είθε να παραμένει στην μνήμη μας ως παράδειγμα ευκλεούς θυσίας και ενθύμηση ότι η δύναμη των Ελλήνων είναι πολλαπλάσια στην ομόνοια και την φιλοπατρία.», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις