ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 24 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης συζητά για την Παλαιολόγου. Μετά από πρόταση που κατέθεσαν οι 4 από τις 5 Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Σώματος είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει το Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα το, εν εξελίξει, έργο της ανάπλασης της Παλαιολόγου.

Η πρόσκληση έχει ως εξής:

«Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό Μέγαρο - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων) στις 24 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (περίπτ.α' παρ.2 άρθρο 67 ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 του ν.5056/23), για συζήτηση του πιο κάτω θέματος της ημερήσιας διάταξης: Θ Ε Μ Α: Ανάπλαση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: τρόπος και διαδικασίες ολοκλήρωσης έργου εν εξελίξει.»

Ευχή όλων είναι στην συζήτηση να συμμετέχει επιπλέον των αιρετών όχι μόνον ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και ο ανάδοχος (ΔΟΜΗΚΑΤ) του έργου έτσι ώστε να εξαντληθεί η συζήτηση και να εξαχθούν συμπεράσματα που σε μελλοντική συνεδρίαση ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε αποφάσεις.

Σήμερα το έργο της ανάπλασης της Παλαιολόγου είναι στάσιμο. Βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος. Είναι κακής ποιότητας σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του αναδόχου. Φημολογείται ότι ο ανάδοχος θα αποζημιωθεί (!) για να αποχωρήσει και το έργο να αναλάβει άλλος. Οι πολίτες είναι έξαλλοι και απόλυτα δυσαρεστημένοι από το εργοτάξιο, την πρόοδο του έργου αλλά και το πολιτικό μοτίβο.

Η Δημοτική Αρχή ως αρχή που διαχειρίζεται το έργο επι 4 περίπου μήνες είναι υποχρεωμένη να απαντήσει σε κάθε Παράταξη, σε κάθε αιρετό, ενδεχομένως και σε πολίτες που δικαιούνται να λάβουν το λόγο, ώστε να αποσαφηνιστούν όλες εκείνες οι δυσδιάκριτες σχέσεις ανοχής του αναδόχου από τον δήμο αλλά και όλες οι σοβαρές καταγγελίες που έχει εξαπολύσει ο ανάδοχος τόσο για την μελέτη και την επίβλεψη του έργου όσο και για την συνεργασία του με τον Δήμο. Κύριο μέλημα του Δήμου, του προέδρου του Σώματος και του δημάρχου Σπάρτης είναι να εξασφαλίσουν την παρουσία και τοποθέτηση του αναδόχου. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες από τις αναφορές θα αφορούν στην επάρκεια, στην εντιμότητα και στην συνέπειά του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις