ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ για το θάνατο του 25χρονου εργάτη γης στο Λεήμονα Σκάλας Λακωνίας:

«Ακόμη ένας νέος άνθρωπος, 25 χρονών, έχασε τη ζωή του κυνηγώντας το μεροκάματο την Κυριακή 21/4, σε αγροτική καλλιέργεια στο Λεήμονα Σκάλας Λακωνίας, όπως αναφέρεται από πτώση από γεωργικό ελκυστήρα.

Ο τραγικός αυτός θάνατος έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά των νεκρών της εργατικής τάξης της χώρας μας, που τις τελευταίες δύο μόνο εβδομάδες φτάνουν στους 11.

Αν και οι ανατροπές ή οι πτώσεις από γεωργικούς ελκυστήρες, αποτελούν από τις πιο συχνές αιτίες εργατικών "ατυχημάτων", καταγράφονται ως τροχαία, με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται η πραγματικότητα για το φόρο αίματος που καταβάλλουν οι εργάτες γης και οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Ο αγροτικός τομέας (αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί) όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, ο αγροτικός τομέας κατέχει την 4η θέση ανάμεσα σε 22 τομείς, όσον αφορά στον αριθμό ατυχημάτων αλλά και θανατηφόρων ατυχημάτων, ενώ το 86,5% των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων έχουν μεγαλύτερη έκθεση κινδύνου για τη σωματική τους υγεία.

Δε χρειαζόμαστε άλλες αποδείξεις για την έλλειψη ασφάλειας, την επιδείνωση των όρων εργασίας και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Για το ΚΚΕ είναι καθήκον πρωταρχικής σημασίας η πρόληψη, η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις