ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας.

Αναλυτικά

Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας, προϋπολογισμού 1.395.000,00 ευρώ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου.

«Βρισκόμαστε εδώ για να υπογράψουμε ένα σημαντικό έργο για την άρδευση της Αργολίδας, και όχι μόνο, που έρχεται ως συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών και σημαντικών έργων που προχωράμε στην Περιφέρειά μας και, φυσικά, να ζητήσω την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης μίλησε για θωράκιση του αντλιοστασίου του Αναβάλλου. «Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στα όσα κάνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και οι συνεργάτες του, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την Περιφέρεια και αφορούν σε σοβαρά θέματα άρδευσης και ύδρευσης ολόκληρης της Πελοποννήσου. Με την σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα θωρακίζεται το αντλιοστάσιο του Αναβάλλου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Ανδρέας Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που έχει διάρκεια 12 μηνών.

Να σημειωθεί πως, με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη παρουσία εκπροσώπου των τεχνικών υπηρεσιών και εκπροσώπου του αναδόχου, στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλλου προστίθεται στις τρεις υπάρχουσες αντλίες, μία νέα αντλία 8.000 κυβικών για την καλύτερη λειτουργία όσον αφορά την άρδευση του Αργολικού Πεδίου.

Έτσι, θωρακίζεται στην πράξη η παροχετευτικότητα και λειτουργική ετοιμότητα του αντλιοστασίου του Αναβάλλου και, επιπλέον, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου:

Α) ενός πλήρους κατακόρυφου αντλητικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει μία αντλία Ονομαστικής Παροχής 8.000 κυβικών και ηλεκτροκινητήρα μέσης τάσης με διάταξη ομαλής εκκίνησης.

Β) μίας διάταξης ομαλής εκκίνησης ηλεκτροκινητήρα μέσης τάσης για χρήση σε υφιστάμενη κατακόρυφη λειτουργική αντλία.

Γ) ενός ροόμετρου υπερήχων εξωτερικής τοποθέτησης (Clamp on) που θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της ροής νερού στον κεντρικό καταθλιπτικό αγωγό του αντλιοστασίου

Δ) Αποξήλωση παλαιού εξοπλισμού και απομάκρυνση σε χώρο που θα υποδειχτεί από την Υπηρεσία,

Ε)Εκπαίδευση προσωπικού λειτουργίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις